Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Halı Sanat Eseri Olduğu İçin Döşemelik Olarak Kullanılması Mantıklı Bulunmadı

Halı Sanat Eseri Olduğu İçin Döşemelik Olarak Kullanılması Mantıklı Bulunmadı
 

Bugün ticari anlamda halı bitti ama sanat değeri olan halıyı bitiremediler; çünkü sanatı yok edemezsiniz, sanat sanattan anlayan insanlar öldüğü zaman yok olur.

Ben sanat olarak normalde sadece sinema, müzik, bir de resmi severim lakin sevmedikleri halde entel görünmek için seviyorum diyenler gibi az biraz ikiyüzlüyüm maalesef.

Biraz odun da olsam halı sanatını inkâr edemem. Halı bugün ticari meta olarak mezada düştü. Buna rağmen ticaret bezirgânları halıyı bitirdiler halı sanatını bitiremediler.

Üç kuruş kazanmak için el emeği göz nuru güzelim desenleri izbe mekânlarında muşamba gibi döşeme malzemesi olarak kullandılar.

Çiçeği yere atarsan nolur, metresi üç liradan beş liradan çulla çuvalla birlikte sattılar. Halı bitmedi halıdan anlamayanların halısı bitti, bizim Bünyanlarımız duruyor!

Halı yerini yadırgadı (Ben saraylara layığım, kapı arkası paspası olamam), yeri de halıyı. Zevksiz bilgisiz insanlar duvardan duvara Gümüşsuyunu para için tuvalet kapılarında paspas olarak kullandılar.

Halının modası geçti diyorlar, hayır halının modası geçmedi bu ticari rezaletin modası geçti! Şimdi yine paspas niyetine çulla çuvalla satmaya çalışıyorlar ama alan yok!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..