Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '10

 
Kategori
Kitap
 

Haliç'te yaşayan simonlar

Haliç'te yaşayan simonlar
 

www.oda tv.com


İlk defa görevde olan bir İl Emniyet Müdürü çarpıcı açıklamalar içeren bir kitap çıkardı.

Hanefi Avcı, “Haliç’te yaşayan Simonlar; Dün Devlet Bugün Cemaat”
adlı kitabında, Ergenekon ve Balyoz davalarını, polis teşkilatının içindeki Gülen cemaatinin nasıl örgütlendiğini, CHP eski lideri Deniz Baykal’ın istifasına yol açan kasedi, generalleri istifaya zorlayan telefon konuşması kayıtlarını ve Türkiye’yi derinden sarsan daha pek çok olayı sorguluyor.

Danıştay saldırısı, ergenekon davası hakkında açıklamalar bulunan kitapta cemaatlerin polis teşkilatı içindeki illegal yapılanmalarına da dikkati çekiyor.

Avcı kitabında aşağıdaki sorulara da cevap arıyor.

Olay bir örgütün, cemaatin devlet içerisindeki elemanları vasıtasıyla yürüttüğü örgütsel bir faaliyettir, karşımızdaki kişiler polis, hâkim ve savcı değil, örgütün / cemaatin elemanlarıdır. Devletin hukukunu değil, cemaatin talimatlarını yerine getirmektedirler. İstanbul, Ankara, Erzurum ve İzmir’deki bazı özel yetkili savcılar ile bu iller dışındaki bazı polis birimleri arasında illegal bir ilişkinin varlığı açıkça gözükmektedir. Özel yetkili savcılar tarafından bu iller dışında gözaltına alınan ya da aranan kişiler hakkında karar çıkarmadan önce kimlik, iş ve ev adresleri gibi bilgilere ihtiyaç vardır. Normalde bu bilgiler o illerin savcıları veya çok uygun olmasa da Emniyet Müdürlükleri üzerinden resmi yazışma yoluyla temin edilmesi gerekirken, bugüne kadar hiçbir yazışma yapılmamıştır. O halde bu bilgiler nasıl temin edilmiştir?

En son olarak da bu konuda ne yapılması gerektiğini açıklamaktadır. Yapılması gerekenleri de şöyle sıralamaktadır.

Özel yetkili mahkemelerin tüm hâkim ve savcıları emsali hâkim ve savcılarla değiştirilmelidir, bu sağlanmadan cemaate muhalif olan hiç kimsenin özgürlüğü ve hayatı güvencede olamaz.

Aslında şu anda HSYK nin yapmak istediği de bu olmasına rağmen hükümet buna şiddetle karşı çıkıyor.

CEMAATLER

Adalet Bakanlığı’nda cemaat taraftarı olduğu herkesçe bilinen Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı ve başta il savcılarını ve diğer savcı ve hâkimleri hiçbir hukuki şüpheye dayanmadan dinlettiren cemaat yanlısı müfettişler bu görevlerden uzaklaştırılmalıdır.

Bu kitabından dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılan Hanefi Avcı'nın görevden alınması bekleniyor.

Hanefi Avcı kimdir?


1956 yılında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin Karabıyıklı köyünde dünyaya gelen Hanefi Avcı, öğrenim yaşamına doğduğu köydeki Karabıyıklı İlkokulu'nda başladı. Ortaokulu Gaziantep'teki Karşıyaka Ortaokulu'nda, liseyi ise Ankara'daki Polis Koleji'nde bitirdi. Ardından Polis Enstitüsü'nde okudu ve lisans öğrenimi için girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1980 yılında mezun oldu.

Hanefi Avcı daha sonra İçişleri Bakanlığı'na girdi ve bu dönemde sırasıyla Mersin, Diyarbakır, İstanbul illerinde şube müdürlüklerinde görev yaptı. 2003 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na getirilen Avcı; 2005 yılında geçici olarak, 2006 yılında ise asaleten Edirne İl Emniyet Müdürü oldu. Hanefi Avcı Edirne İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı sırada, 18 Haziran 2009 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan ortak kararname ile Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

Hâlen birinci sınıf emniyet müdürü olarak Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürmekte olan Hanefi Avcı, 2006 yılında TASAM'ın Stratejik Vizyon Sahibi Bürokrat Ödülü'nü kazanmıştır.

Kaynak: Vikipedi..

Bütün bunları öğrendikten sonra yıllar önce yayınlanan Fettullah Gülen'in kasedi aklıma geldi. Ne diyordu o kasette?

"Türkiye'deki devlet yapısı ölçüsüne göre bütün anayasal müesseseler dahil güç ve kuvveti cephenize çekeceğiniz güne kadar attığınız her adım erken sayılır. Her adım 20 günü doldurmadan yumurtayı kırma gibi bir şeydir."

Bu kitapla öğrendiğimiz kadarıyla yumurta bugün döllenmiştir. Yumurtadan civciv çıkma tarihi ise 12 Eylül 2010 dur. Oylarımızla "Hayır" diyerek bu civcivin yumurtadan çıkmasına mani olmalıyız.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 251 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..