Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '17

 
Kategori
Güncel
 

Halkımız ithal ete niye karşı ki, sonuçta aldığımız davar sığır; sanki dinozor ithal ediyoruz

Halkımız ithal ete niye karşı ki, sonuçta aldığımız davar sığır; sanki dinozor ithal ediyoruz
 

Eti ucuzlatmak için uğraşıyoruz, bakanlık dışarıdan et ithal ediyor, bazıları çıkıp ithal et şöyle ithal et böyle diye konuşuyor ya işte bunlar halk ithal et yemesin, et pahalı olsun, biz de köşeyi dönmeye devam edelim diyen et mafyasının adamları.

Ve tabi bilinçsizce böyle konuşan başkaları da var. Halk ithal et kötüymüş diye yemeyecek, bakanlık da et ithal etmeyecek, dünya 20 liraya et yerken biz 50 liraya et yiyeceğiz! Bir kısım uyanıklar ve cahiller yüzünden!

Fakir yemesin, zenginin de zaten parası var, 100 lira desen yine alır. İthal et istemem diyor, kendi de üretemiyor, bu yüzden etin yüzünü bile göremiyor; vallahi seviniyorum çok iyi oluyor!

Kapında kaç koyunun var? Aslı yok yaylasının koyuncuları şaarde kapıcılık yapıyor, nasıl koyun olsun. E o zaman ithal et istemem demeyeceksin. Dersen et yemeyeceksin. Nereden yaratalım yok işte. Var da, 50’ye; onu da sen alamazsın!

Hem paran yok, hem ülkende et yok, hem de “ithal et istemem!” Napalım, o zaman yeme!

Niye ithal et istemiyorsun? Çin’den köpek mi ithal ediyoruz? İthal ettiğimiz de inek dana. Bu cahil milliyetçilik bizi aç bırakır. Onu yemem bunu yemem. Yaylalarda sürüyle mal davar yayılan o eski günler yok artık. Koyuncu baba kapıcılık yapıyor!

Ya ben merak ediyorum gerçekten, ithal ette ne var? Bu insanlar niye ithal et yemem diyor? Eğer gerçekten bir şey varsa biz de yemeyelim. İthal ettiğimiz hayvanlar başka türlü mü yetişiyor? Herhalde onlar da ot yiyor su içiyor. Senin k..çı b...klu danan pek mi iyi, Brezilya’dan semiz sığır istemiyorsun!

Yeme o zaman kardeşim, kasaplardaki etiketlere bak dur. Devletin bakanı et mafyasıyla baş edemediklerini itiraf etti. Bizde bu kafa varken baş edemez tabii ki…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..