Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '15

 
Kategori
Hamilelik Öncesi
 

Hamilelikte Bitki Çayı İçilir mi?

Hamilelikte Bitki Çayı İçilir mi?
 

Her anne adayı hamilelik döneminde bebeklerinin de sağlığı söz konusu oluğu için genelde daha özenli beslenme eğilimindedir. Ancak bazen basiretimiz bağlanarak kulaktan dolma bazı bilgilerle hareket etme hatasına düştüğümüz de olabilmekte. Ve işte tam da bu yüzden bizler buradayız ve Uzm. Dyt. Fatmagül Yılmaz ile söyleşerek sizler için en doğru bilgileri aldık.

Hamilelik döneminde bilinçsiz tüketimler ne gibi risklere sebep olur, kafeinin zararı var mıdır, hangi ürünlerde bulunur, bunların zararlarından nasıl kaçınabiliriz?

Bu dönemde bilinçsizce tüketimler yüzünden sağlıklı olan bebeğimiz erken doğma tehdidi ya da düşük riski ile karşı karşıya kalabilir. Bitkisel ürünlerin ne zararı olabilir ki diye düşünüp hata yapmak maalesef mümkün. Örneğin yeşil çay kafein düzeyi yüksek ve kafeinin aşırı alımı ilk 12 haftalık dönemde spontan düşüklerin oluşmasına sebebiyet vermektedir. Kafein yeşil çayın dışında çikolata ve çikolatalı gıdalarda, siyah çayda, kahve, kolalı içeceklerde  de  v.b vardır. Tüketim miktarına ve çayda koyuluk derecesine dikkat etmek lazım, kafeinsiz kahveler burada devreye girebilir. Çay açık içilebilir. Günlük toplam tüketim miktarı azaltılabilir.

Hamilelik döneminde hangi bitki çayları zararlı hangileri zararsızdır?

Yine Hamilelik sürecinde bitki çayı deyip zararsız diye düşünülse de bazıları bu dönemde tüketilmemesi gereken gruba girer. Bunlar da; rezene, civanperçemi, mine çiçeği, ada çayı, barut ağacı kabuğu, sinameki bu dönemde kullanılmaması gereken çaylar arasındadır. Zerdeçal hamilelikte rahim hareketlerini artırabileceği için kullanımını önermediklerimiz arasındadır.Mayıs papatyası güvenilir bir kaynaktan elde edilmesi önemlidir. Kanarya otu ile karışabilmektedir. Kanarya otu karaciğerde zararlı etkisi olan bir bitkidir. Bunun yanı sıra hamilelik döneminde kullanılamayan rezene çayı emzirme döneminde ise süt artırıcı bir çay olarak kullanılabilir. Zencefil hamilelikte sabah bulantılarına iyi gelir ama günlük 1,5 gramı aşmamak gerekir. Yalnız safra kesenizde taş varsa zencefil kullanılmamalıdır.

Kaynak:

http://www.doktoramcam.com/Makale/Detay/hamilelikte-bitki-caylarina-dikkat/781

Bu makale de ilginizi çekebilir:

Su Çiçeği Hastalığı

 

 
Toplam blog
: 374
: 1291
Kayıt tarihi
: 04.08.11
 
 

09.05.1970 tarihinde İstanbul’da doğdum. İlköğrenimimi Göztepe Yeşilbahar İlkokulu’nda yaparak 19..