Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '16

 
Kategori
Hamilelik Sonrası
 

Hamilelikte cinsel ilişki ne zaman ve nasıl olmalı?

Hamilelikte cinsel ilişki ne zaman ve nasıl olmalı?
 

Bugün konu merak edilen, dile getirlilmekte zorlanılan yerden yine. Hamileyken bedenlerinde yaşattıkları bebeklerini her türlü olasılıklara karşı koruyup kollamak isteyen anneler ile en az onlar kadar hassas olan babaların kafalarında gizliden oluşan soru işareti hakkında konuşacağız.
 
Tehlikeli olup olmadığı tartışma konusu haline gelen, aile büyükleri tarafından da yorumlara maruz kalan hamileilik süreci cinsel hayat, "olmalı mı, olmamalı mı" sorusuna kadar geldi.
 
Konunun uzmanının bilgilerinden faydalanarak hazırlamış olduğumuz yazımızı çok merak uyandırmadan sunmak istiyorum. Sevgili doktorumuz Prof. Dr. Melih Atahan güven' e bilgilendirmeler için sonsuz teşekkürler.
 
Aşk her zaman her yerde var ise aşkı besleyen tutku da kaçınılmazdır. Hamilelik hastalık değildir. Hamile olan anne adayı kadınlıktan emekli olmuyor. Bu böyle biline. Dişiliğini kaybetmeden de anne olunabildiğini biliyoruz öyle değil mi? Bazı özel hassas durumların dışında hamilelik sürecinde eşlerin birbirinden uzak durmasına gerek yok. 
 
Şimdi ben susuyorum, uzman anlatıyor...
 
HAMİLELİKTE CİNSEL İLİŞKİ NE ZAMAN ve NASIL OLMALI?
Hamilelikle beraber yükselen östrojen - progesteron hormonları ve artan vajinal kanlanma ile beraber ilk 3 ayda cinsel isteklilik hali artar. Bununla birlikte hamileliğin birinci ayından üçüncü ayına kadar devam eden bulantı, kusma, mide yanması, iştahsızlık gibi belirtiler cinsel arzuları baskılayabilir.
Hamilelikte genel olarak düşük tehlikesi gibi algılanan kanama ve su gelişi ile birlikte belirgin kasılmalarınız yoksa cinsel ilişkinin yaşanmasında bir sakınca yoktur. Kısaca rutin ve risksiz bir ortam varsa cinsel ilişki yaşanabilir. Ek olarak, cinsel ilişki sırasında yaşanabilecek orgazmın da gebelik ve bebek yönünden kötü bir etkisi yoktur.
Hamileliğin üçüncü ayından sonuna kadar cinsel arzularda bir değişiklik olmamakla beraber, doğumu takip eden ilk 3 ay içerisinde cinsel istek azalması da olağandır.
Hamilelikte cinsel ilişki için tercih edilmesi gereken pozisyonlara gelince; Anne adayının sırt üstü yattığı ve karna basınç uygulanabilecek pozisyonlar tercih edilmemelidir. Erkeğin yatar pozisyonda ve anne adayının üstte olduğu veya çiftin yan yatarak (ayakları içe çekerek) tercih edecekleri pozisyonlar gebelik için en ideal olanlarıdır.
 
 
Toplam blog
: 158
: 253
Kayıt tarihi
: 22.08.15
 
 

Karşı kıyıdan kendi topraklarına geri dönmüş bir ailenin İstanbul'daki bolca edebiyat kokan evinde ..