Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Hamza Hocasız İlk Maçta Hüsran

Hamza Hocasız İlk Maçta Hüsran
 

Fotoğraf http://www.milliyet.com.tr/galatasaray-antalyaspor-3-3-galatasaray-antalyaspor-2151502-skorergaleri/?PAGE=16 adresinden alınmıştır.


Galatasaray, şok bir kararla görevine son verilen Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’suz çıktığı ilk maçta evinde Antalyaspor ile 3-3 berabere kaldı.

Sahadaki Galatasaraylı futbolcuların durumunu görünce çok şaşırmadığımı belirtmeliyim. Hepsi moralsizdiler. Hatta yetim kalmış çocuklar gibiydiler. Çünkü gerçekten de Hamza Hamzaoğlu takımda herkes tarafından seviliyordu. O’nun gönderilmesinin, hem de bu şekilde gönderilmesinin her ne kadar profesyonel olsalar da futbolcuları olumsuz etkilediği her açıdan belli oluyordu.

Bana göre maça çok fazla konsantre olamadılar. Kafaları karışıktı. Topları doğru kullanamadılar. Orta alanda üstünlüğü kuramadılar. Bu nedenle Antalyaspor maç boyunca rahat rahat ataklar geliştirdi.

Kimyalarından gelen ısrarcılıkları ve beraberliği kabullenmeme refleksleri vardı. Bu nedenle de üç defa öne geçmeyi başardılar. Ama konsantrasyon eksikliği ve artık hastalık haline gelen gerideki hatalar yüzünden her defasında beraberlik golünü yediler.

Teknik olarak bakarsak, Taffarel bu maçta farklı olarak sağ bekte Sabri’nin yerine Denayer’e, orta alanda da Bilal’in yerine Rodriguez’e şans vermişti. Stoperde ise Chedjou’nun yerine Semih görev yaptı. Bu tercihlerde Başkan Dursun Özbek’in etkisinin olup olmadığı elbette tartışılacaktır.

Galatasaray maçın başından itibaren istediği uyumu bir türlü yakalayamadı. Bunun nedeni de fiziksel değil, psikolojikti. Özellikle Rodriguez çok pas hatası yaptı. Bunun faturasını da kalesinde gol olarak gördü. Her ne kadar 66.dakikada Podolski’nin attığı golde asist yapsa da oyundan çıkmaktan ve tepki almaktan kurtulamadı.

Burak Yılmaz, son zamanlarda izlediğim en kötü performansını gösterdi. Hala her pozisyonda kendini yere atmaktan ya da rakibine faul yapmaktan vazgeçmiyor. Özellikle orta sahada rakibinden çok güzel sıyrılıp kaleciyle karşı karşıya kaldığı net pozisyonda topu kale yerine çizgi hakemine yollaması inanılır gibi değildi. Burak Yılmaz bu son vuruş becerisini geliştirmezse Türk futbolunun şişirilmiş yıldızı olarak kalmaya devam eder ve asla Avrupa çapında bir golcü olamaz.

Defans yine tel tel dökülüyordu. Elbette bundaki en büyük etken yine konsantrasyon eksikliği idi. Hakan Balta gibi bir futbolcu bile kendisinden beklenmeyecek hatalar yaptı. Semih’in Antalyaspor’un son golünde golü atan Mbilla’ya ya yapmaya çalışıp başarısız olduğu müdahalede ne yapmaya çalıştığını hala anlayamadım.

Özetle Rizespor maçının bir benzeri bu sefer T.T. Arena’da yaşandı. Hamza Hoca takımın başında olsaydı sonuç yine böyle olur muydu? Onu elbette bilemeyiz. Ancak futbolcuların bu kadar moralsiz, enerjileri düşük ve de yetim çocuklar gibi sahada olmayacaklarını kesin olarak söyleyebilirim. Ayrıca maça çıkan kadro ve oyuncu değişikliklerinde de farklılıklar olabilirdi.

Takımına moral bakımından zarar vermemek için maçın sonuna kadar bekleyen Galatasaray taraftarları maçın bitişiyle birlikte Dursun Özbek’i ve yönetimi istifaya davet ettiler. Dursun Özbek, işbaşına geldiği günden beri yaptıklarıyla taraftarların tepkisini çekti. Hamza Hamzaoğlu olayı ise bardağı taşırdı. Şu anda arkasındaki taraftar desteği sıfır. O’na başkanlık yolunu açan Duygun Yarsuvat bile şimdi kendisini ağır bir şekilde eleştiriyor. Başarılı bir teknik direktör ve başarılı sonuçlar gelmezse bu yönetim uzun süre dayanamaz. Bu arada olan Galatasaray’a ve taraftara oluyor. Açık konuşmak gerekirse Türkiye’de kulüpler bu şekilde yönetildikçe özellikle Avrupa’da büyük başarılar beklemek hayalden öteye gidemez.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..