Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hangi meyve ve sebze hangi organa benziyor? Ve neye iyi geliyor?

Hangi meyve ve sebze hangi organa benziyor? Ve neye iyi geliyor?
 

Sağlığımıza bitkisel destek için televizyon programlarına çıkıp konuşanların geneli sağlıkçı değil. Kimi kimyacı, kimi doğa bilimci(!) Hepsinin ortak tek noktası var. O da meyve ve sebzelerin insan organlarına benzemesi!

İnsan organına benzeyen bu sebze ve meyveler, benzedikleri organla faydalı olmaları!

Her ne kadar bilimsellikten uzak olsa da, gerçek payı olma olasılığı bir hayli yüksek!

Hangi meyve hangi organa benziyer ve neye iyi geliyor?

Meyve ve sebzeler ile insan organları arasında büyük bir benzerlik var. Dahası vücut organlarına benzeyen bu meyve ve sebzeler o organlara şifa veriyor...

Domates ve kan

Domateste kalpte olduğu gibi dört odacık vardır ve kırmızı renklidir. Bütün araştırmalar domatesin kalp ve kan için faydalı olduğunu göstermiştir. Özellikle Likopen maddesinin faydaları saymakla bitmiyor. Bu madde de en fazla domateste var!

Ceviz ve beyin

Ceviz küçük bir beyin görünümündedir.  Uzmanlara göre beyin fonksiyonlar için faydalıdır.

Fasulye ve böbrek

Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir. Özellikle içinde bulunan lifler sayesinde insan sağlığına faydalı bir besin olarak halkımız tarafından çok sevilir. Özellikle kurusu, yanında pilav ve cacıkla iyi gider!

Havuç ve göz

Havuç dilimi insan gözüne benzer. Bilimsel araştırmalar havucun gözlerin kan akışını ve işlevini iyileştirdiğini göstermiştir.

İncir

Tohum doludur ve ağaçta dikili olarak asılarak büyür. İncir sperm sayısını ve hareketliliğini arttırır ayrıca erkek kısırlığını önler. Ülkemizin en önemli ihraç ürünü olma özelliğini son dönem yitirse de, bu günlerde tekrar popülaritesini kazandı.

Kereviz ve kemik

Sap kereviz ve Çin lahanası kemiklere benzer. Uzmanlara göre, bu gıdalar kemikler için faydalıdır, sodyum oranları eşit ve %23 dür. Gıdamızda yeterli sodyum yok ise vücut kemiklerden çeker ve kemikler zayıflar. Bu gıdalar iskeletimize faydalıdır.

Patates ve pankreas

Tatlı patatesin görünümü pankreasa benzer ve şeker hastalarının glisemik indeksini dengeler.

Patlıcan ve rahim

Patlıcan, avokado ve armut kadınların rahmine benzer ve fonksiyonlarını hedefler ve görünümleri bu organlara benzerler. Araştırmalar kadınların haftada bir avokado yemeleri halinde hormonları dengelediğini, istenmeyen doğum sonrası kilolarını azalttığını ve rahim kanserini önlediğini göstermiştir.

Portakal ve göğüs

Greyfurt, portakal ve diğer narenciye meyveleri kadın göğsüne benzer ve bunların sağlığına ve lenfin hareketine yardımcı olur.

Soğan ve hücre

Soğan vücut hücreleri görünümündedir. Bütün vücut hücrelerinden atık maddelerin temizlenmesine yardım eder. Hatta gözlerin epitelyal katlarının yıkayan gözyaşlarına bile sebep olur. Özellikle Mor Soğanın sağlığımıza katkısı daha fazladır.

Üzüm ve kalp

Üzüm salkımı kalp şeklindedir, her bir üzüm tanesi kan hücresi gibi görünmektedir ve araştırmalar üzümün ciddi kalp ve kan canlandırıcı bir gıda olduğunu göstermiştir.

Zeytin ve yumurtalık

Zeytin yumurtalıkların sağlığına ve fonksiyonuna yardımcı olur. Zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor. Akdeniz türü beslenmenin en önemli özelliklerinden birisidir.

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..