Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '15

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Hassasanne Etkinlik Merkezinde Bebek Masajı semineri

Hassasanne Etkinlik Merkezinde Bebek Masajı semineri
 

Hassasanne Etkinlik Merkezinde Bebek Masajı seminerim:)
Sevgili Hassasanne Ece , Zekeriyeköy de çok şık bir etkinlik merkezi açtı. Bu merkezde bebekler, çocuklar için tam kapsamlı duyusal oda bulunuyor. BU oda bebekler ve çocuklar içn gelişiminde çok öenmli bir katkı sağlamakta.
Hassasanne etkinlik merkezini takip ederseniz ; haftanın belirlenen konseptinde duyusal oda da dahil olmak üzere çok güzel oyun grupları bulunuyor.
Ben Altuğ ile Bebekte rutin oluşturma ve Bebek masajı semineri vermek için Hassasanne etki,nlik merkezine gittim. Semier öncesinde Altuğ ile merkezi keşfe çıktık. Her tarfı özenle hazırlanmış. Altuğ bayıldı. Eğtiimlerde ve oyun gruplarında çok kalşiteli malzemeler kullanıyorlar. Altuğ hareket eden sihirli kuma bayıldı.
Ben,Altuğ eğlenirken 14 anne ve bebeğiyle birlikte semner vermeye başladım. Cafe kısmında bebeklerinde rutin oluşturmak için kullanacakları ipuçlarnı konuştuk. Manipower Anne sütünü arttıtran içecekleri birlikte tattık. Ardımdan da duyusal odada da anneler- bebeklerle birlikte Bebek masajı yaptk. Günlük olarak yapacaklaru masajın dışında gazın , koliğin olduğunda nasıl masaj yapmaları gerektiklerini gösterdim . Hep birlikte Hipp bebek losyonuyla masajımızı gerçekleştirdik.
Bebek masjının öneminden bahsettim. Bebek masajı her bebeğin anne ile arasndaki ilişkiyi güçlendiren bir faaliyet. Dokunmanın önemini annelerle konuştuk.Anne karnında büyüyen bebek için annenin vücudunda temas, güvenlik ve sıcaklığın temelidir. Doğum sonrasında ise anne ile yakın olma ve ona tensel temas dış dünya ile iletişim kurmanın ilk örneğidir.
Masaj, mekanik bir olay değil, bedenin tümünü ya da belirli bir bölümünü rahatlatmak için yapılan “dokunma” sanatıdır. 
 Bebek masajı bebeğin sağlığı, yaşam kalitesi anne ile iletişimi açısından önemlidir.  
 Bebeğin meme emme ve diş çıkarma dönemlerinde ise daha az gereklidir.  
 İntrauterin dönemlerinde ise daha az gereklidir. 
 Kas koordinasyonunu geliştirir. 
 Fiziksel gelişimine yardımcı olur.  
 Dolaşım, solunum ve sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.  
 Bebeğin rahatlamasına ve uyumasına yardımcı olur.  
 Hareketliliğini arttırır. 
 Bağışıklama sistemini güçlendirir. 
 Bebeğin daha uzun süre anne sütü ile beslenmesini sağlar.
 Masaj Uygularken Dikkat edilmesi gereken noktalar: 
 1. 15 dakika süreyle rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortamda olduğunuzdan emin olun. Rahat bir ortam yaratmak ve ikinizi de gevşetmek için hafif bir müzik çalın. 
 2. Odanın ılık olmasına ve masaj süresince de böyle kalmasına özen gösterin. Bebeğinizi yatıracağınız yumuşak bir yüzey hazırlayın. Temiz bir altbezi ve yumaşak bir havlu masaj süresince gerekebileceğinden masaj yaptığınız yerde bunları hazır bulundurmalısınız. Masajı banyo sonrası bebek çıplakken yapmak en doğrusudur, ancak bunun yanı sıra size uygun olan başka bir zamanda da yapılabilir.  
 3. Bebeğe masaj yapılırken çok fazla şeye gerek yoktur. Yumuşak formüllü bir bebek yağı kullanılırsa, masaj sırasında sürtünme nedeniyle bebeğin derisi zedelenmez. Herhangi bir lezyon oluşursa masaja ara verin.  
 4. Ellerinizin bebeğin derisi üzerinde kaymasını sağlayacak kadar yağ kullanın. Önce hafif dokunuşlarla başlayın ve daha sonra bebeğiniz masaja alıştıkça hafifçe bastırarak masajı sürdürün.  
 5. Bebeğinizin daha da rahatlamasını sağlamak için, onun dikkatini bedeninin bir noktasına toplamasını sağlayın ve ona nasıl davranacağını öğretin. Örneğin bir kolunu tutun. Kolu hafifçe sallarken ona “rahatla” deyin ve gülümseyin. Bu, bebeğin dikkatini kendi vücudu üzerinde yoğunlaştırmasını ve rahatlamasını sağlar. Bu ruh halindeyken de dokunuşlarınızdaki olumlu mesajları daha kolay anlar. 
    Bacaklar/ Sıkma ve burma 
Bebeğinizin bacağını havaya kaldırın ve iki elinizle kavrayın. Burma hareketine benzer bir hareketle bileklerinizi kırarak ve ellerinizi bebeğin kalçasından bileğine doğru hareket ettirerek çevirin. Bu hareketi yaparken bacağı hafifçe sıkın. Aynı hareketi bilekten kalçaya doğru yineleyin. 
 Bebeğinizin bacağını avuç içlerinizle dizinden bileğine doğru yuvarlayarak, hafif hafif ovuşturun. Ayrıca bebekler ayaklarına masaj yapılmasından çok hoşlanır. Topuktan başlayarak parmaklara doğru ayak tabanınını ovun.
 Sırt/ İleri geri 
Ellerinizi bebeğin sırtında yanlamasına ileri geri hareket ettirerek masaja başlayın. Bunu yaparken ellerinizi yavaşca sırtta aşağı ve yukarı doğru kaydırın. Daha sonra bir elinizi bebeğin boynundan yukarı kaydırın. Daha sonra bir elinizi bebeğin boynundan aşağı doğru hafifçe bastırarak indirin. Son olarak da sırtında parmaklarınızın uçlarıyla küçük daireler çizin.
 Yüz / Gülümseme  
Meme emerken, diş çıkarırken, ağlarken ve dış dünyada olup bitenlere karşı çeşitli tepkiler verirken bebeğinizin yüz kasları oldukça gerilir. Baş parmaklarınızla üst ve alt dudağına, yüzüne gülümsetecek biçimde şakaklara doğru masaj yapın. 
    Göğüs / Açık kitap 
İki elinizi, bebeğinizin göğsünün ortasına yerleştirin ve göğüs kafesine, koltuk altlarına doğru hafifçe bastırarak, sanki bir kitabın sayfalarını düzeltirmiş gibi masaj yapın. Ellerinizi göğsünden kaldırmadan bir daire çizerek yeniden göğsün ortasına dönün. Şimdi de bir elinizi göğsün ortasından çaprazlama olarak iki omuza doğru ileri geri kaydırın.
 Kollar / Koltuk altları 
Bebeğinizin kolunu havaya kaldırın ve lenf boğumlarının olduğu koltuk altlarını hafifçe ovun. 
   Sıkma ve burma 
Bebeğinizin kolunu havaya kaldırın ve iki elinizle kavrayın. Burma hareketine benzer bir hareketle bileklerinizi kırarak, ellerinizi bebeğin omuzundan bileğine doğru hareket ettirerek hafifçe çevirin. Bu hareketi yaparken kolunu hafifçe sıkın. Sonra aynı hareketi bilekten omuza doğru yineleyin. 
 Sizde evde bebeğinizle güzel anlar yaşamak isterseniz yukardaki aşamaları tekl tek takip ederek bebeğinize masaj yapabilirisiniz.
SEvgili Ece'nin etkinlik merkezinde benim ve sevgili anneler için çok güzel bir gün oldu:))
www.hassasanne.com Etkinlikler hakkında bilgi alabilirsiniz.İnstagram da da www.instagram.com/hassasanneetkinlikmerkezi mutlaka takipte kalın:))
Sizinde bebeğiniz varsa Hassasanne etkinlik merkezini mutlaka ziyaret edin!Pişman olmayacaksınız!!!
 
Toplam blog
: 198
: 1218
Kayıt tarihi
: 07.04.09
 
 

Ben  Bebeimgeliyor Doğuma Ve Bebeğe Hazırlık Eğtim Programlarından oluşan hamile eğitimleri verme..