Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '16

 
Kategori
Spor
 

Hayat devam ediyor ama

Hayat devam ediyor ama
 

Ev Sahibi Rusya, Dünya Kupasına Direkt katılma hakkına sahip.


İrlanda'nın golünü sanırım uzun bir zaman unutamayacağız. Ancak hayat devam ediyor, etmek zorunda. Milli Takımın revizyona gidip  gitmeyeceğini yakın bir zamanda anlarız. Terim, büyük ihtimalle devam kararı verecektir. Her türlü tartışmanın yok sayılarak değil, çözülerek sonlandırılması artık şart olmuştur. Kimin eteğinde ne kadar taş varsa ortaya dökülmelidir. Bir an önce hesaplaşmalar yapılıp yola devam edilmelidir. Çünkü vaktimiz o kadar da çok yok. Eylül ayında yeni bir maceraya başlayacak bu takım: 2018 Dünya Kupası Eleme Maçları. Eleme Gruplarından sonuncusu olan I grubunda mücadele edeceğiz. Rakiplerimiz Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna, Finlandiya ve Kosova. 

Bu grubu görünce çok kolay diye düşünebiliriz. Ancak buradaki statü ve kurallar çok daha değişik ve zor. Bu yönüyle çok daha dikkatli ve hazırlıklı olmamız gerekiyor. Hatırlayacağınız gibi Avrupa Şampiyonasına grubu üçüncü olarak tamamlayarak gelmiştik. Burada ise ekmek aslanın ağzında değil, midesinde.

6 takımlı grubu lider bitiren takım, şampiyonaya direkt gidecek. İkinci olan takimlardan en kötüsü de elenecek. Diğer 8 takım baraj maçı oynayacak. Gruba baktığımızda Hırvatistan'ın lider olacağını söylemek gerçekçi bir yaklaşım olacaktır. Daha şimdiden karamsar olduğumu düşünmeyin ama bizim için hedef ikincilik olmalı. Bu nedenle de Ukrayna ve İzlanda önemli rakiplerimiz olacaktır. Ukrayna'nın durumu pek parlak değil. Kolaylık ile geçebiliriz, ancak İzlanda daha dişli bir rakip gibi görünüyor. İzlanda'yı rakip olarak görmeyenler ve kolay bir şekilde yeneceğimizi iddia edenlere tek cevabım var. İzlanda şuan Avrupa Şampiyonasında yoluna devam ediyor. 

Sonuç olarak baktığımızda Dünya Kupasına katılmamız hayati öneme sahip. Mutlaka o sahneye olmalıyız. Ancak bunun için çok hazırlıklı olmalıyız ve maçlarda tam kapasitemiz ile oynamalıyız. Bunun için hangi futbolcular ve teknik heyet ile devam edilecek ise hemen belirlenmeli ve açıklanmalıdır. Fatih Terim'in basın toplantısında yaptığı şu açıklamayı da unutmayalım:

- Oyuncularımın buraya hazır olarak gelmesini beklerdim. Avrupa Şampiyonasına Avrupa Şampiyonasında hazırlanılmaz. 

İçinden bulunduğumuz bu arabesk ortamdan bir an önce çıkıp planlar yapmalıyız. 5 Eylül çok yakın bir tarih ve rakip Hırvatistan. 

 
Toplam blog
: 13
: 99
Kayıt tarihi
: 15.08.12
 
 

1992 yılında Erzincan'da doğdu. Süleyman Şah Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunudur..