Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '16

 
Kategori
İnançlar
 

Hayatımızdaki en önemli konu nedir?

Hayatımızdaki en önemli konu nedir?
 

Bazen insan aynı hatayı defalarca tekrarlayabilir. Her seferinde kendisine zarar verdiğini daha önce defalarca tecrübe etmesine rağmen tekrar tekrar aynı hatalı tavrın içine girebilir. Böyle bir durumda mümin imani konuları anlamasında bir eksiklik olabileceğini düşünmelidir. Örneğin kaderi yani Allah'ın her olayı tek bir an içinde yaratıp bitirdiğini, insanın hayatı boyunca karşılaşacağı her olayın en küçük detayına kadar zaten hazır olduğunu ve kimsenin bunu değiştiremeyeceğini iyi kavrayamayan bir insan, üzüntü hissi geldiğinde kendisinde buna direnecek gücü bulamayabilir. Kendisinde böyle bir eksiklik hisseden müminin yapması gereken, kaderi daha derin düşünüp anlamaya çalışmaktır.

İnsanı her olay karşısında güçlü kılacak olan, şeytanın vesveselerinden koruyacak olan Allah'a olan imanının gücüdür. Mümin sürekli imanını koruyup geliştirmelidir. İman eden bir insanın hayattaki en önemli konusu imanını sürekli güçlendirerek korumak olmalıdır. Bunun dışındaki konuları birinci plana almamalıdır. En çok düşündüğü konu imani gerçekler olmalıdır.

Allah'ın varlığını, Allah'ı hakkıyla tanıyabilmeyi, Allah'tan başka güç sahibi bir varlık olmadığını, kaderi, ahireti, melekleri, cenneti, cehennemi, dünyanın müminin eğitilmesi için yaratılmış geçici bir yurt olduğunu, asıl hayatın ahirette olduğunu sürekli düşünüp beyninde, ruhunda, kalbinde bu gerçekleri pekişmiş bilgiler haline getirmeye çalışmalıdır. Bu olduğunda mümin imanın içinde yaşamaya başlayacaktır.

Şeytan derin düşünmeye niyet eden bir insanı dikkatini dağıtarak alıkoymaya çalışır. Berrak bir zihinde mümin şeytanın oyunlarını kolayca fark edip bunlardan sakınacağı için şeytanın mümine karşı savaşında ilk saldırdığı şey dikkatidir. Çünkü bir kere dikkati dağılan bir insanın şuuru yavaş yavaş bulanıklaşır. İmani gerçekler zihninde flulaşmaya başlar. Nerede olduğunu, ne için yaşadığını unutur ve ondan sonra ardarda hatalar yapmaya başlar. Mümin buna karşı her an Allah'a sığınarak, Allah'la bağlantısını hiç ayırmamaya gayret ederek zihnini temiz tutmalıdır. Asla dinlenme bahanesiyle dikkatinin kapanmasına izin vermemeli, derin düşünmeyi hiç bırakmamalıdır. İmani konulardaki eksik bilgileri için Allah'tan yardım istemeli, iyi anlayamadığı konuları daha derin düşünerek imanını güçlendirmeye çalışmalıdır. Allah'a sığınan, O'na teslim olan mümin için şeytanın hiçbir zorlayıcı gücü yoktur.

 
Toplam blog
: 5
: 158
Kayıt tarihi
: 13.04.15
 
 

İsmim Barış Koçoğlu, iç mimarım. Evliyim, bir kızım ve bir oğlum var. Mesleğimden artakalan zaman..