Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Haydi Gençlik!

Haydi Gençlik!
 

19 Mayıs Gençlik Bayramımız Kutlu Olsun! Milletimiz var olsun!
 
"Hadi çıkalım tören yapalım! Törenler iptal olabilir, olsun biz yine de kutlayalım. Boş geçmeyelim. 5 dk görünür gideriz" kutlamalarından, kopyala yapıştır paylaşımlardan ziyade, işin özünü anlayıp kutlasak daha hayırlı bir iş yapmış olmaz mıyız? Göstermelik sevgilerin, sahiplenmelerin ömrü kısadır canlar. İki şiir söyletip sınıflara dağılmak değil olay. Bayrak şiirini en gür sesliye okutmak değil. En çekingenine bile o bayrağın sebebini anlatmakta bütün mesele. Onun uğruna yiten şerefli canları tanıtmakta, bu vatan ne pahasına kazanılmış onu kavratabilmekte. "Atam sen kalk da ben yatam" dizesini ezberletmek kolay ama boş içi. O sevgiyi hiç olmazsa saygıyı öğretebilmektir önemli olan. Ama öğretmen korkusuyla ecdada saygı değil mevzu. Yapılanları görerek, ne fedakarlıklar yapılmış bilerek, kendini onun yerine koyarak saygıyı öğretmek gerek. 
 
Elde yok avuçta yok. Sağlam olanı bir elin parmaklarını geçmeyen mühimmatla çarpışmak değil mesele. (Aslında ne büyük bir mesele!) Önce o koca yürekleri, iman mücadelesini anlatabilmekte. Düşmandaki imkanı, Mehmet'in imanının erittiğini gösterebilmekte. Teknolojinin kucağına doğan, doğar doğmaz eline tablet tutuştturulan bebeğin bu imkanı kağnılarda taşınan umutların getirdiğini bilmesi gerek. Medeniyet batıda diyerek özle doku tutmayan ne varsa ülkesine getirip sonra ona burun kıvırmayı öğretmek kolay. Doğunun medeniyetine hiç aşina olmayan, ecdad napmış bilmeyen, hiç onların gözüyle bakmamış, iki dize kelamını anlamamış çocuk yetiştirmeyelim gözünüzü seviyim. Tarihten nefret ediyorum cümlesiyle 19 Mayıs kutlu olsun ironisini görmekten gözümüz yorulur oldu. Kendi milletine, kültürüne bu kadar yabancı olmak hoş değil. Tü kaka dediğiniz şeyleri bir gözden geçirin hadi! Madem bayram bugün, madem istiklal ruhu buradan başladı, biraz olsun bunun hakkını verelim.
 
Pırasa fiyatına demokrasi olmasın arkasında durduğumuz. Coşkuyla sahipleneceğimiz bir bayram olsun. Bölünmeden, ötekileştirmeden, sen gelme demeden..
 
Gençlik bayramımız kutlu olsun!
Ecdadın ruhu şad olsun!
 
Toplam blog
: 61
: 157
Kayıt tarihi
: 26.09.13
 
 

"Sevgili günlük" tadında, aşure kıvamında ..