Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '17

 
Kategori
Güncel
 

Hayır cephesi, "dEVlET"ten ne istiyor?

Hayır cephesi, "dEVlET"ten ne istiyor?
 

internetten alınmıştır


CHP başta olmak üzere, tüm öteki sol temelli siyasi yapılar Anayasa değişikliğine toptan Hayır diyorlar... Bunların içinde HDP de var Aydınlıkçılar da var, daha ötesi de var.

AK Parti'nin hazırladığı bu Anayasa değişikliğine tüm bu "muhalif" grupların "Hayır" demesi anlaşılabilir bir durumdur.. Çünkü, daha önce de yazdığım gibi, bu değişiklikle birlikte bu gruplar Türkiyede iktidar olma umudunu bütünüyle kaybedeceklerini düşünüyorlar.

Madem demokrasi var, legal düzeydeki tüm yapıların böyle bir anayasa değişikliğine karşı koymaları son derece doğaldır... Türkiyedeki demokrasinin genişliğine bakın ki, illegal terör gruplarının (Kandil ve Fetö gibi) fikirleri bile açık açık yazılıp çiziliyor.

Buna da tamam, diyoruz... Duran Kalkan'dan FETÖ elebaşına kadar herkesin bu anayasa değişikliğine hayır, diye haykırdığını görüyoruz ve olabilir diyoruz...

Ancak, bütün bu grupların yanlarında MHP'nin de olması gerektiği konusundaki ısrarlarını ve MHP'ye adeta psikolojik baskı uygulamalarını anlayamıyoruz... Yani bu gruplar MHP'yi ne zannediyor acaba?

Bir muhalefet partisi olarak MHP, İktidara karşı, zaman zaman çok sert muhalefet yaptı, zaman zaman da destek oldu... Bütün bunlar MHP'nin kendi siyaset anlayışının bir sonucu olarak gerçekleşti... Bundan daha doğal bir şey de olamaz.

Şimdi de anayasa değişikliği gibi, Türkiyenin bundan sonraki yönetim sistemini değiştirecek bir teklife MHP ve onun tecrübeli lideri Devlet Bahçeli destek veriyor... Çünkü, onlar bunun devlet için bir beka meselesi olduğunu görüyorlar... Böyle bir kanaat oluşturmuşlar ve buna uygun tercihlerini de ortaya koydular.

Ne var ki, bugüne kadar MHP ve onun tabanı olan ülkücüleri zaman zaman "katil" ilan eden, her ağızlarını açtıklarında "faşist"liklerinden dem vuran Marksist kökenliler, Maocular veya Leninistler  bugün MHP'nin yanlarında olmasını istemeyi bir hak sayıyorlar... Dahası bunun için baskı uyguluyorlar.

Bu solcu takımı, sair zamanlarda MHP'yi "fikir fukarası" diye tahfif ederken şimdi aynı MHP'nin kendileri gibi düşünmesini ve Anayasa değişikliği paketine "Hayır" demesini bekliyorlar!!

Bunu daha önceki referandumlarda, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yaptılar... Ne zaman oya ihtiyaçları olsa, MHP'yi yanlarında görmek istediler...

Bunların amacı, MHP'nin Meclisteki sayısal değerini kullanmak yoksa MHP ve ülkücülere karşı allerjileri bitmiş değil...

Yani, "seni sevmeyiz, babanı da sevmezdik ama bugün gel bizim yanımızda ol, bizim istediğimiz şekilde oy ver, sonra da yanımızdan kaybol git, çünkü sana tahammülümüz ancak bu kadardır!!" anlayışı...

Ömrü sol fikirlerle mücadele ile geçmiş, FETÖ'nün ihanet girişiminden partisi de nasibini almış bir Bahçeli'yi  çocuk yerine koyup elindeki simiti kapmaya çalışıyorlar adeta!

Öyle sanıyorum ki Sayın Bahçeli'yi asıl öfkelendiren tutum da budur... Hiçbir zaman, MHP'ye ve ülkücülere sıcak bakmamış gazeteler, gazeteciler Devlet Bahçeli'yi hedef almış, verip veriştiriyorlar...

Üstelik bunu, devletin daha güçlü olması adına, Anayasa değişikliğini referandumunun önünü açan adama karşı yapıyorlar... Bu nasıl bir pişkinlik!!

Yani bunlar milleti tanımazlar da gerçekten de "devlet"i de tanımıyorlar... Devlet'i derken hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hem de her daim devletin yanında durmuş Devlet Bahçeli'yi kastediyorum...

Hiç merak etmeyin... Millet çoğunluğu, 16 Nisan'da "evet" dediğinde, 17 Nisan"dan itibaren her iki "Devlet" de daha güçlenmiş olacak!... Elbette, yılların siyaset adamı Devlet Bahçeli de bunun farkında...

Hiçbir şeyin farkında olmayan sizlersiniz!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..