Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '17

 
Kategori
İnançlar
 

Hayırlı bayramlar

Bizleri  yaratan yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun bir bayram mutluluğunu daha yaşamak için saat saymaktayız. Yarın bayramın müjdecisi arefe ne mutlu bize, ne mutlu inananlara, ne mutlu inancını doya doya yaşayanlara  ne mutlu 11 ayın sultanı Ramazan ayını ihya edip fakiri-fukarayı görüp gözetenlere, ne mutlu servetlerindeki fukara haklarını yerlerine ulaştıranlara, ne mutlu gönül yapanlara, ne mutlu neticede fani bir kul olduğunu idrak edip gurur, kibir yapmadan  ülkeyi ve beldeleri yönetenlere ve birey olarak devletine destek olanlara kısacası vatandaşlık görevlerini tam olarak yerine getirenlere de teşekkür borçlu olduğumuzu düşünüyorum.
 
Hayat fani, fani olduğu kadar da kısa durum bu olunca insanoğlu oturup düşünmeli ben kimim, nerden geldim, nereye gideceğim diye kendine sormalı bulunduğu makamlara, servetine , dünyevi ilmine, şöhretine  , güzelliğine, sağlığına aldanmamalı, bütün bunların geçici olduğunu en büyük gerçeğin ölüm olduğunu  hatırlayıp, kendisini bu dünyaya olduğu kadar da ahirete hazırlamalı işte o zaman bu dünya yaşanılır bir yer olur, bu dünya hepimiz için kaçınılmaz bir göç olan ahiret yolculuğuna bir hazırlık yeri olur.   Bir başka yolculuk hazırlığından farklı olarak bu yolculuğa çıkarken, para, pul, şöhret, mevki makam vs. hazırlanmaz çünkü bu dünyadan göçüp giderken hiçbir dünyevi şey götürülemez. Ancak Allah’a karşı yapılan ibadetlerin, fakire fukaraya yapılan iyiliklerin, konu komşu hatırı gözetmenin anneye, babaya , akrabaya iyilik yapmanın , haksızlık  karşısında  susmamanın yetimin ve mazlumların hakkını korumanın , kul hakkı yememenin ve benzeri bir çok güzelliğin sevabı ahiret yolculuğunda yanınızda gider .
 
Bir kere daha hiçbir menfaat gözetmeksizin insanlara iyilik yapanlara, faydalı olabilmek için çalışanlara gönülden teşekkür ediyorum.
 
Başta devlet büyüklerimizin, mahalli idarecilerimizin, bizlerin selameti için 24 saat görev yapan asker ve polislerimizin, basın mensuplarının, sivil toplum kuruluşlarımızın , spor kulüplerimizin ve spor adamlarının mübarek Ramazan bayramını tebrik ediyorum. Sporcu kardeşlerimin ve tüm spor adamlarının gözlerinden öpüyorum.
 
Hayırlı bayramlar diliyorum.
 
Toplam blog
: 47
: 695
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

Övünmek gibi olmasın amma hem pür amatörüm ve de Kayseri'liyim. Amatörüm çünkü hayatım boyunca paray..