Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Helalinden 2: Helal Genelev

Helalinden 2: Helal Genelev
 

Bundan daha önce “Helalinden…” başlıklı bir yazı yazmıştım. Birbirinden farklı birçok sektörün ürün ve hizmetlerinde “islami”, “helal” gibi vurgular yaptığından dem vurmuştum. Açıkçası bu başlık üzerine ikinci bir yazı yazacağım hiç aklıma gelmemişti. Zira öncekinin konusu “helal seks shop” olunca, daha ötesini hayal edemiyor insan. Ama beterin beteri vardır diye boşuna dememişler; sıradaki helal hizmet “helal hayat kadını” çalıştıran bir “helal genelev”.
 
Helal seks shop haberini gördüğümde “Zaytung” haberi sanmıştım. Gerçekliğini fark edince helal etiketli ürün portföyünde varılabilecek son nokta olarak düşündüm. Helal hayat kadını ise tartışmasız bir “Zaytung” haberi gibiydi ve inanılacak hiçbir tarafı yoktu aslında ama olmaz olmaz demeyelim, olmazlar olabiliyor işte…
 
Tıpkı helal seks shop gibi helal genelev de Hollanda’nın Amsterdam kentinde açılacak ve burada helal hayat kadınları çalışacakmış. Kadınlar alkol ve uyuşturucu kullanmayacak. Günde beş vakit namazlarını kılacaklar. Yanlarında müşterisi olsa dahi namaz için işlerine ara verebilecekler. Ücretleri de diğerlerine göre yüzde 30-50 daha fazla olacak.
 
Biliyorum inanılır gibi değil ama üç imam da buna onay vermiş. Allah’ın haram kıldığını kim, nasıl helal kılabilir? İslam hakkında her bilgiyi kitap yerine kulaktan duyma bilgilerle öğrenen bir toplum olarak bu işi imamlardan daha iyi bilecek değiliz.
 
Son söz: Kapitalist ideolojiye dayanan bir toplumsal düzende para hariç her şey ikinci plandadır. Buna bütün inançlar ve ideolojiler dahil.
 
Haber için: Milliyet
 
Seyhun Sertan - 29.05.2014
 
Toplam blog
: 16
: 420
Kayıt tarihi
: 12.12.15
 
 

www.seyhunsertan.com ..