Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '16

 
Kategori
Dünya
 

Helikopterimiz Rus füzesiyle mi düşürüldü?

Helikopterimiz Rus füzesiyle mi düşürüldü?
 

milliyet.com.tr'den...


Çukurca’da bir helikopterimizin düştüğü haberini Genelkurmay Başkanlığı şöyle duyurmuştu: “13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 04.50 sularında, Hakkâri Çukurca'da teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise saat 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.” (Milliyet,13.05.2016)

Açıklamada dikkat çekici nokta, helikopterin “teknik bir arızadan kaynaklanan kaza” sonucu düştüğünün “değerlendirilmesi”ydi.

Hadiseden 6 gün sonra, 19 Mayıs’ta, Genelkurmay Başkanlığı yeni bir açıklama yaptı: O açıklama da şöyle: “Helikopterler görevlerini icra ederken; bir helikopterin, terörist unsurların yerden açtığı ateş sonucu muhtemelen yerden havaya atılan ve cinsi henüz belirlenemeyen, füze olabileceği değerlendirilen bir hava savunma silahı ile vurularak düşürülmüş olabileceği kanaatine varılmıştır.” (Milliyet,19.05.2016)

Bu iki açıklamayı birlikte okuyunca, insanın aklına sorular üşüşüyor: Son model bir Kobra tipi helikopterin düşüş sebebi daha ilk andan itibaren anlaşılamaz mı? Vurulan bir helikopterde, mermiden kaynaklanan bir iz, bir hasar oluşmaz mı? İlk açıklamada “kaza”  olarak değerlendirilmesinin sebebi nedir?

x   x   x

Asıl soru daha derin: O füze Rus füzesi mi?

Genelkurmay’ın son açıklamasını 19 Mayıs akşamı ekranlarından duyuran kanallar, haberi yukarıdaki resim, daha doğrusu resmin alındığı video eşliğinde verdiler. O video, 6 Aralık 2015 tarihinde, Boğazlardan geçen Rus gemisi ve onun güvertesindeki roketatarla nişan alan Rus askerini gösteriyordu.

Rus uçağını düşürdüğümüz 24 Kasım’dan sadece 12 gün sonraki görüntü. O görüntüler, “Rusya’nın gözdağı verdiği” yorumları arasında yayınlanmıştı.

Öte yandan, Rus uçağının düşürüldüğü günlerde, Rusya’nın “bişekilde misilleme yapacağı” da yazılıp, söylendi.

Genelkurmay, son açıklamasında ne diyor: “Yerden havaya atılan füze”!

İşte size, TV kanallarının da dikkat çektiği, “yerden havaya atılan füze”nin resmi!

Elbette bu füzeyi Rusya kullanmadı ama uçağı düşürüldükten sonra, PKK’ya biraz daha yaklaştığı sır değil. O yakınlaşma çerçevesinde, o “etkili” silahları terör örgütüne göndermesi ve onu kullanacaklara eğitim vermiş olması da kuvvetle muhtemel!

Yıllardan beri dikkat çektiğimiz bir husus var: Türkiye, sadece etnik-bölücü bir terör örgütüyle mücadele etmiyor. Bunun arkasında ABD var diyoruz. Şimdi, ABD’nin yanına bir de Rusya katıldı.

x   x   x

Hiç böyle bir dönem yaşamamıştık

Bölücü terör örgütünün saldırılarını başlattığı 15 Ağustos 1984’ten beri hadiseleri yakından takip ediyorum. 32 sene geçti. Çok yoğun çatışmalı, kitlesel şehitlerin geldiği dönemler oldu. Fakat o dönemlerde bile bir hadise olur, birkaç gün, birkaç hafta ses gelmezdi. Şimdi öyle değil, 10 aydır hiç aralıksız, bazı günler kitlesel şehitler geliyor. Bunun sebebi, terör örgütünün sırtını artık bir değil de iki “büyük güç”e birden dayaması olabilir mi?

Olabilir de ne yapmak lâzım?

Bir çare söyleyebilir, biraz çözüm üretebilir misiniz?

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..