Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Hem renkli hem sağlıklı makarna!

Hem renkli hem sağlıklı makarna!
 

Hem renkli hem sağlıklı makarna!


Renkli makarna dolu eğlenceli bir tabağı kim istemez? Bunu bilemem ama tüm çocukların isteyeceğine garanti verebilirim. ” Aman renkli makarna neymiş? Değişik şeyler çıkarmayın başımıza.” diyorsan senin rengin atmış sevgili okur.

Değerli yetişkinler, buradaki amacımız makarna mı sizce? Tabi ki değil.

Çocukların ruhu rengarenktir, bizler bunu göremeyiz. Paulo Coelho  der ki :” Eğer bir gün yolunuzu kaybederseniz, bir çocuğun gözlerinin içine bakın. Çünkü bir çocuğun bir yetişkine her zaman öğretebileceği üç şey vardır: 1. Nedensiz yere mutlu olmak, 2. Her zaman meşgul olabilecek bir şey bulmak, 3. Elde etmek istediği şey için var gücüyle dayatmak... “  Yaşanılan tecrübeler o renkleri teker teker siliyor hayatımızdan. Bir çocuk çok küçük şeylerden mutlu olabilir, aniden bağırır, tepkileri fazla olabilir, renkli bir ruha sahip olan bu çocuk renkli bir şey görünce çılgına döner.

“Tamam özgecim, güzel yazıyorsun da edebiyat yapma hadi sen mesleğine bak.”   diyorsanız büyük bir zevkle anlatmaya başlıyorum.

Renkli makarna üretim prosesinin en ince noktası : sebze suyu.

Bahsettiğim makarna üretiminde "gıda boyası kullanılmadan” sadece, sebze suyu kullanılıyor. Gözünüzde canlanması için örnek vermem gerekirse, pembe-mor renkli makarna için pancar suyunu kullanabilirsiniz bu özellikle kız çocuklarının ilgisini fazlasıyla çekecektir. Yeşil makarna için ıspanak kullanmak, sarı renkli makarna elde etmek için bal kabağı, kırmızımsı ve turuncu bir renk elde etmek için de domates kullanılabilir bildiğiniz gibi. Bu saydığım sebzelerin yararları saymakla bitmez, suyuna geçen vitaminleri siz düşünün derim. Sizi bilgilendirdiğim yazılarda vitamin saymak çok demode  ve sıkıcı geliyor artık, tez yazmıyorum sonuçta. İlgilenenler bu sebzelerin içerdiği vitaminlere bakabilirler.

Piyasada renkli makarna üretimini yapan sağlıklı ve size pratiklik sağlayabilecek çok güzel makarnalar mevcut, bir araştırın derim.

Sonuç olarak çocuklar tarafından pek ilgi görmeyen bu sebzeler aslında onlar için çok yararlı ve mutlaka tüketmeleri gerekiyor. Sizler bu anlattığım “renkli makarna”  oyunu ile tüketimi kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Not : Bu sefer içi önemli,dış görünüş yeterli değil.              

Sağlıkla kalın!

Gıda Mühendisi- Nermin Özge BİLGE

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..