Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '16

 
Kategori
Deneme
 

Her ortama uyan insan makbul insan değildir

Her ortama uyan insan makbul insan değildir
 

Okuyucularımız işin kolayına kaçıp yazılarımızı yanlış anlamaya(ya da anlamaya çalışmayıp basit bilinen şekliyle anlamaya) devam ediyorlar.

Örneğin bu yazımızda da “Her ortama uyan” insanı “kılıktan kılığı giren” olarak bildiğimiz karakterle karıştıracaklar ve bambaşka bir konuyu anlatan yazımız güme gidecek!

Burada insanımız dalavereci değil, bildiğimiz normal bir insan. “Bulunduğunuz ortama uyun” ifadesi de toplumda kabul gören bir görüş. İşte biz bu fikri irdeleyeceğiz.

“Böyle daha iyi” ya da “İyi olur” şeklinde ifade edilen davranışlar isteklerimizi karşılamaz, “Bulunduğunuz ortama uyun” da böyle bir şey işte.

Herkes içinde bulunduğu ortama göre davransa ne olur? Ne olacak hiçbir şey olmaz. Yani kavga gürültü olmaz ama başka şey de olmaz. Herkes birbirini taklit eder, kimse ortaya farklı bir şey koymaz. Yanımdaki koyunsa benden de mee… me.

Hayat bizim davranışlarımızdan oluşur, dünya rengini renklerimizden alır, farklılıklar güzelliktir. Ama sen gittiğin ortama uyarsan farkını, rengini yansıtamazsın.

Ortam insanların bir araya gelmesinden oluşur. Zamana ve mekâna göre koşullar vardır. Siz de “uyumlu bir insanım” diye uyarsanız bu koşullar hiç değişmez. Aksine koşullar sizi değiştirir.

Gittiğiniz yerde fark yaratmalısınız ki insanlar sizin başka biri olduğunuzu anlasın. Ortama uyanların özgün kişilikleri olmaz. O ortam belki sizin farklı kişiliğinizle renklenecek. Herkes ne yapıyorsa ben de onu yapayım diye bir davranış şekli yoktur.

Bulunduğu ortama uyan kimseler makul ve mantıklı kabul edilir. Son derece yanlış bir düşünce. Koyunsan koyunların arasına girdiğinde koyun gibi davranırsın. Madem insansın, farkını ortaya koymalısın. Gittiğin yerde hemen seni kabul edip içlerine aldılarsa o topluma bir şey vermedin, sadece sayıyı artırdın demektir.

İnsanların sizi kabul etmesi değerli olduğunuz anlamına gelmez. Sıraya saygıya uyuyorsanız, onlardan farklı bir şey söylemiyorsanız her ortama girersiniz. Ama neye yarar. Orada bulunuş amacınız ne sizin? Pişti karesini tamamlamak mı? Onlara bilmedikleri bir şey söyleyeceksiniz. Görmedikleri bir şey göstereceksiniz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..