Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '15

 
Kategori
İnançlar
 

Her şeye rağmen yaşamak çok güzel-70

Her şeye rağmen yaşamak çok güzel-70
 

Celal ÇELİK’in  hayata dair, ahlaki, dini ve felsefi yorumlarını yayınladığım yazı dizisini ,sevgili Celal ÇELİK’in tüm yazılarını yeniden gözden geçirerek  kısa ve öz olarak özet şeklinde sizlere  sunmaya devam  ediyorum.

Aslında herşeyi yapan Allah’tır (cc). Şifayı veren de, yağmuru yağdıran da, rızıklarımızı veren de, herşey Cenab-ı Hakk’tandır.

Sebepler perdedir, etkisizdir, yapan değildir. Kukla oyunu gibi... Biliriz ki perdenin arkasında kuklayı oynatan biri vardır.

Bir gün Pırasa ile nasıl doyacam diye düşünürken haberlerde izlediğim bir sahne ile, o pırasa bana etten lezzetli geldi. Allah’a nasıl şükrettim, anlatamam.

Biliyorsunuz üç yıldır (2014’teyiz) Suriye’de iç savaş var. Haberler şu cümleler ile başladı. Bunu internette bir haber sitesinden buldum ki anlatacağım sahnenin nedenini öğrenelim.

İç savaşın yaşandığı Suriye'de bir yıldan bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında olan ve çevredeki kontrol noktalarından insani ve tıbbi malzemenin girişine izin verilmeyen Filistinli mültecilerin kaldığı Şam’daki Yermuk Kampı'nda daha önce 68 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Haberde gördüğüm şuydu. Atılan bombalarla yıkılan bina molozlarından toplanan odunlarla sokakta bir ateş yakmışlar ve taşlarla çevrili o ateşin üzerinde bir kazanda su kaynamaktadır.

Haberi anlatan kişi kaynayan o suyla çorba yapıldığını söyledi. Ama bildiğimiz çorba değil, sadece tuz ve buldukları kırmızı biber gibi baharatları kaynayan suda karıştırıyorlar, dedi.

Soğuktan üşüyen bir kadın, yıkık bina yığınlarının birinin kenarında sıcak çorbasını iştahla içiyordu. Çünkü günlerdir açtı. Tabi kaşıkla değil, tasla içiyordu.

O an önümdeki pırasa ve buğday ekmeğine baktım, içim şükür duyguları ile doldu. Şöyle düşündüm. Bu pırasa ve bayat ekmek, şimdi o kadına etten lezzetli gelirdi.

Üstelik ben sıcacık kaloriferli evde oturuyorum. Bir de üstüne demli çay geldi. Aslında huzur ve mutluluk nedir, biliyor musunuz?

Allah hepimize öyle çok nimetler vermiş ki, saysak bitiremeyiz. Özgür bir ülke, sağlıklı beden, sadık eşimiz, şirin evlatlar, maaşlı işimiz, sıcak evimiz, arabamız, akan suyumuz, televizyon izlemek, müzik dinlemek, soframızdaki yemekler, simit ve demli çay, dört mevsim havamız, ...

Bunlardan birtanesi için bile şükrediyorsak, işte kalbimizde hissettiğimiz o duygu, huzurdur.

(Devam edecek)

 

 
Toplam blog
: 367
: 683
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1965 Trabzon Of doğumluyum. İlahiyat Fakültesi mezunuyun.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniyi..