Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '16

 
Kategori
Deneme
 

Her şeyin azı karar çoğu zarar

Her şeyin azı karar çoğu zarar
 

GÖRSEL NETTEN ALINTI


Ne demişler her şeyin azı karar çoğu zarar. Bu gün önemli bir C vitamini kaynağı olan limonu ele alalım. Sağlık açısından birçok yararları olan limon fazla tüketilirse: 1- Diş eti kanamalarına yol açabilir. 2- Sinir sistemine zarar verebilir. 3- Gözün görme gücünde zayıflamalara yol açabilir. 4-Limonu saf haliyle direk olarak cilde sürmek cildin tahriş olmasına yol açabilir. 5- Ağızlarında yara olan kişilerin aşırı limon tüketmemeleri önerilir. Asitli olduğundan dolayı yaraların kanamasına neden olabilir. 6-Tansiyon hastası olan kişilerin fazla limon tüketmemeleri önerilir. Tansiyonun düşmesine de neden olabilir. 7-Limonun içerisinde fazla oranda asit yer aldığı için mide asiti, ülser ve gastrit gibi sorunlara nende olabilir.

 Bahçemde yetiştirdiğim iki tane yedi veren limon ağaçlarından çok limon alıyorum, sıkıp buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta saklıyorum. Yeri geldiğinde çıkartıp kullanıyorum. Kışın Ankara’da yaşadığım için hırsızlar limon ağaçlarımdaki o güzel limonların yarısını toplayıp götürüyorlar yine de ilkbaharda geldiğimde epeyce limon alıyorum. Yediveren ağaçlarımı çok seviyorum.

C vitamini yönünden çok zengin olan limonu sofralarımızdan eksik etmiyoruz, salatalarda, çayda bazı limon gerektiren yemeklerde kullanıyoruz. Limonun sağlık açısından yararları: Nezle grip soğuk algını hastalıklarında limon ve limon suyu tedavi edici etki gösterir. Yüksek kolesterolü olan kişiler günde yarım limon yedikleri takdirde kolesterolleri düşer. İdrar yollarındaki iltihapları söker, kanı temizler. Burun kanaması yaşayan kişiler bir miktar limon suyunun burunlarına çekerlerse burun kanamaları durur. Ağzı içinde oluşan yaralarda limon suyu ile gargara yaparsanız bu yaralar geçer. Günlük enerji ve direncinizin kazanmanızı sağlar. Böbreklerde meydana gelen tıkanıklıkları ve böbreklerde oluşan taşları kumları limon sayesinde giderebilirsiniz. Gıda zehirlenmesi sorunu yaşayan kişilere limon yedirilirse zehirlenmenin etkisi geçer. Ağız kokusunu giderir, mide bulantısını önler, cilde sürülünce cildi güzelleştirir, kansere karşı iyi gelir.

Sağlıklı mutlu günler dilerim.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..