Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '17

 
Kategori
Güncel
 

Herkes alacağını aldı, terör herhalde artık biter

Herkes alacağını aldı, terör herhalde artık biter
 

Haklı dava gibi görmeye çalışıyorum ama olmuyor, ne başlatan ne de karşı duran için. Belirli amaçlara hizmet eden bir süreç gibi geliyor bana.

Önce Kürt halkının bağımsızlık istemediği ortaya çıktı; zaten en başında da yoktu böyle bir şey. Çünkü sonuçta bu insanlarımız da gelişen dünyada belli bir bilgi ve kültür düzeyine sahip. Ve günümüzde artık milletler için bağımsızlığın önemi kalmadı, insanların özgür olması önemli.

Malum özgürlük için böyle dağa çıkmaya gerek yok. Kürtler görüyorlar onlar gibi biz Türkler de kendi ülkemizde özgür değiliz, sınırları olan bir vatanımız olsa neye yarar; çeşitli zihniyetlerin esiriyiz. Biz de her istediğimizi yapamıyoruz, napalım silah alıp dağa mı çıkalım.

Özgürlükle bağımsızlık karıştırılıyor… Milletler bağımsız olmadan insanlar özgür olabilirler. Bağımsızlık dediğin sınır çizgisi ve yaşadığımız ülkenin sınırları belli. Sorun, size özgürlüğünüz verilmiyor, bize de… Yani illa bir mücadele verilecekse özgürlük uğruna olmalı/olmalıydı.

43 yıllık (1984-2017)kanlı sürecin ülkeye faturası bir yana –insan söylemeye utanıyor- bazıları için getirileri de oldu. Biz kaybettik ama kimler neler kazandı bir bilseniz.

Başta iç ve dış düşmanlar yarattıkları ve destekledikleri PKK örgütüyle onlarca yıldır ruhumuzda ve bedenimizde derin yaralar açarak o çok istedikleri gelişip güçlenmemizi önleme konusunda amaçlarına ulaştılar. 400 milyar doları ekonomi yerine teröre harcamak zorunda kaldık.

Terörden nemalanan siyaset, oya dönüşen kanla yükselen iktidarlar, terörün yarattığı sahte kahramanlar, bu sayede köşeyi dönen silah ve uyuşturucu tacirleri… Hangi birini sayayım?

Biz kana doyduk, umuyorum bunlar da istediklerine doymuşlardır. Kürdistan yalandı, kimsenin böyle bir amacı yoktu.

PKK terörü olmasaydı 30 yılda buraya harcanan 400 milyar dolar para ekonomiye harcanacak ve bugünkü 5 milyon işsiz olmayacaktı. PKK olmasaydı 3 milyon mülteci böyle kolay bir şekilde ülkemize dolmayacaktı. PKK terörü bazı partileri hak etmedikleri yere getirdi, bazılarını bedavadan kahraman yaptı.

Son olarak şunu söylemek istiyorum: Türkiye ta o zaman uyanık olup Kürtlere ayrı devlet dışında hak ve özgürlük anlamında ne istiyorlarsa verseydi PKK Kandil’de sinek avlayacaktı. Ama işte demek ki bazılarının terörden beklentisi vardı!

Vah Türkiye’m vah!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..