Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '17

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Hikayelerin Sağ ve Sol Beyine Etkisi

Hikayelerin Sağ ve Sol Beyine Etkisi
 

Lütfen son zamanlarda katıldığınız, konuşmasından sıkıldığınız ve bir an önce bitse de gitsem dediğiniz bir toplantıyı, sunumu veya semineri hatırlayın. Eğer böyle bir durumda kalmış iseniz konuşmacı, eğitmen veya sunumu yapan kişi görevini tam olarak yapamamış demektir. Konuşmacının asli görevi; insanları dinlemeyi, hatırlamayı ve harekete geçirmeyi motive edecek şekilde bilgiyi aktarmaktır. Sıkıcı konuşmacılar sol beyinlerinden konuşurlar. Sol beyin karar vermez sadece veri toplar ve topladığı bilgiyi sağ beyine iletir. Sol beyin doğrusal gerçeklerle ilgilenirken sağ beyin duygular ve yaratıcılıkla ilgilenir. Daha basit bir tanım ile sol beyin bilim adamı, sağ beyin aktör görevi görür. 


Sunumu izleyen kişilerin sağ beyni konuşmacının beden dilini izler, sesini vurgularını dinler, konuşmacının enerjisini veya eksikliğini hisseder ve her şeyi yorumlayıp konuşmacıdan hoşlanıp hoşlanmayacağına, inanıp inanmayacağına veya güvenip güvenmeyeceğine karar verir. Eğer beyin hayır cevabı ile karşılaşırsa konuşmacıdan hoşlanmaz ve güven duymaz ve dinlemekten vazgeçer. 


İşte bu sebeple sunumu yapan kişinin beynin her iki tarafı ile iletişim kurması gerekir. Bu nedenle hikayelerimizi gerçeklerle ve istatistiklerle desteklememiz bunları da hikayelerle birlikte katılımcılara anlatmamız gerekir. O zaman hem sunucu başarılı bir sunum gerçekleştirmiş olurken katılımcılarda dikkatli bir şekilde sunumu yapan kişiyi dinler.

 
Toplam blog
: 29
: 262
Kayıt tarihi
: 08.10.15
 
 

Hikaye Tasarımcısı ..