Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '17

 
Kategori
Dünya
 

Hindistan fakir olsa nolur ki 70 yıldır yemeden içmeden yaşayan Hintli varmış!

Hindistan fakir olsa nolur ki 70 yıldır yemeden içmeden yaşayan Hintli varmış!
 

70 yıldır yemek yemeden, su içmeden yaşayan 83 yaşındaki Hintli yogi, doktorlar tarafından incelenmeye alındı. Yapılacak tahliller sonucu yogiyi ayakta tutan enerjinin kaynağı bulunacak
Gujarat eyaletinde yaşayan yaşlı yogi, 8 yaşındayken bir “tanrıça” tarafından takdis edileli beri yiyip içmediğini söylüyor.

Hindistan’da 70 yılı aşkın süredir yemek yemediğini, su içmediğini söyleyen 83 yaşındaki yogi (yoga yapan), durumunu merak eden doktorlar tarafından hastanede gözlem altına alındı. Bu müthiş iddiayı  incelemeye değer bulan 30 doktordan oluşan özel bir ekip, Prahlad Jani adlı yogiyi Ahmedabad Hastanesi’nde bazı testlerden geçiriyor.

1 milyar 300 milyon kişi bu kadarcık bir ülkede (3 milyon km2, Türkiye’nin 4 katı; bu durumda nüfusu da 4*80 milyon=320 milyon olması lazım)nasıl yaşıyor diye düşünüyordum, meğer nedeni buymuş.

Bırakın 70 yılı 70 saat bile aç kalınmaz(Ama ben kaldım, o ayrı) nasıl olabilir böyle bir şey? Ama bilgiler gerçek gibi görünüyor. Tabii ki bu bir iddia. Zaten doktorlar o kişinin bir şey yiyip içmediğini tespit ederler.

Gerçi dünyanın çeşitli yerlerinde de buna benzer haberler duyuyoruz. Tabii ki gerçeği yansıtmayabilir de. Ama sonuçta özellikle Hindistan’da, yoga yapan bilge kimselerle ilgili böyle şehir efsaneleri anlatılıyor. Konunun incelenmesi gerekir diye düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..