Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

Hırsızlığın böylesi

Hırsızlığın böylesi
 

görsel netten


Hırsızlık, başkasına ait bir mal ve eşyayı izinsiz olarak kullanma veya mülkiyete geçirmedir. Hırsızlık insan onurunu ayaklar altına alan çok kötü bir davranıştır. Bu yüzden bütün dinler, birinin başkasına ait bir eşyayı gizlice kendi üzerine almasını büyük bir günah ve büyük bir suç saymıştır.

Hırsızlığın en önemli nedeni o insanın kanaatkâr olmamasıdır. Hiçbir sebep ve düşünce hırsızlık yapayı haklı çıkaramaz. Hırsızların kendilerince belirttiği işsizlik açlık gibi nedenler de hırsızlığı meşru göstermez. Hırsızlık çocuk yaşlardaki eğilimlerle başlar ve bu eğilimler alışkanlığa dönüşür.

Günümüzde evlere iş yerlerine girip her türlü eşya mücevher araba vs. çalan hırsızlar olduğu gibi marketlerde kaşla göz arasında yiyecek çalan hırsızlar da türedi.

Arkadaşım Hale, Ankara Kızılay’da büyük marketlerden birisine gidip alışveriş yapar. Aldıkları, sebze meyve ve yiyecekler hayli fazladır.  Kasaya doğru sıraya girer ön ve arkasında uzun bir kuyruk vardır. Sıra kendisine gelince, kasadaki hanım alınanları makinadan tek tek geçirir arkadaş parasını öder. Aldıklarını poşete doldururken arkasından gelen hanım da 3 kalem tutan yiyeceklerinin parasını ödemiş poşete koyacaktır. Hale, hanımı uyarmak gereğini duyar ve :” Hanım efendi yiyecekler karışmasın bakın şu bir kangal sucuk da dâhil burası bana ait” der. Süslü bayan gülümser ve imalı, imalı bakar. Hale bir yandan aldıklarını poşete koyarken, arkasındaki bayan elinde poşetle koşarak marketten ayrılır. Evine gelen Hale, aldıklarını tek, tek çıkartır ama bir kangal sucuk yok uçmuş adeta. El çabukluğu ile arkasında bulunan hanım sucuğu kendi poşetine indirmiş. Arkadaşları markete git kameralara baksınlar derler fakat arkadaş, bir kangal sucuğa tenezzül eden birisini nerede arayıp bulup şikâyet edeceğim diye gitmez.

Bu durumu arkadaşlarına anlatınca,  bir arkadaş da: “ Alışveriş ettim bir taksiyle eve geliyordum arabanın arkasında poşetler vardı, taksi şoförü poşetleri alırken poşetin birisinin içinden koca bir tavuğu çalmış. Abla ben eve taşıyayım dedi güya bana yardım etti haram olsun der. Günümüzde hırsızlıkların böylesi de artmaya başladı.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..