Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '18

 
Kategori
Futbol
 

Hırvatlar Moda Düşkünü Fransızlara Kravatı Takar mı? Fransa-Hırvatistan Maçı Ne Olur?

Hırvatlar Moda Düşkünü Fransızlara Kravatı Takar mı?  Fransa-Hırvatistan Maçı Ne Olur?
 

Gruplar, çeyrek final, yarı final derken Rusya 2018 Dünya Kupasının son ve en büyük maçına geldik. Finalin bir ayağında tahminleri boşa çıkarmayan bir Fransa dururken diğer ayağında ise  hemen hemen tüm otoritelerin tahminlerini boşa çıkararak kupanın bir kulpuna tutunan Hırvatistan var.

Bir dünya kupası düşününki İspanya, Almanya, Belçika ve İngiltere gibi Avrupa kıtası takımları, Arjantin, Brezilya ve Uruguay gibi Latin Amerika kıtası takımları çeşitli aşamalarda kupaya veda ederken kimsenin şans tanımadığı Hırvatistan takımı sessiz ve derinden hemde uzatma veya penaltılar gibi yorucu maçları başarı ile atlatarak geldi Fransa'nın rakibi oluverdi. Hırvatistan gruptan çıktıktan sonra oynamış olduğu uzatmalı elemelerde harcadığı efor nedeniyle bir sonraki maçta artık biterler tezi ne yazık ki her seferinde boşa çıktı.

Anlayacağımız final maçına Fransa üç eleme maçını da 90 dakikada oynayarak gelirken, Hırvatistan ise üç eleme maçını 120 dakika oynayarak geldi. Fransızlara göre Hırvatların çok yorgun oldukları inkar edilemez bir gerçek. Futbol yaşantılarının sonuna yaklaşan Modriç, Rakitiç gibi ayakların bu tempoya ne kadar uyum sağlayacağını birlikte göreceğiz. Onların olumlu/olumsuz katkıları  Hırvatları birinci dereceden etkileyecektir. Fransızlar ise Kante, Pogba,Matuidi ve Mbappe gibi fizik gücü yüksek, Griezmann gibi tekniği üst noktada bulunan oyunculara sahipler.

Duygularım Hırvatlar kazansın derken mantığım inatla Fransa demekte. Benim tahminime göre kadro kalitesi ve yetenekleri bir kaç adım önde olan Fransa'nın Hırvat rüyasına son vereceğidir. 

Bekleyelim görelim. Kadrolarla devam edeceğiz.

***

Görünen köy kılavuz istemedi. Fransa, Hırvatistanı farklı geçti. 4-2

İki takım arasındaki kadro kalitesinin çok farklı olması Fransızların kalecilerinden forvet oyuncularına kadar yapmış oldukları kritik hataları görünmez kıldı. Yapılan pas hatalarını yorgun Hırvatlar pek değerlendiremedi. Llorisin umursamazlığını ise Mandzukic gole çevirdi. Maçın 80 dakikasını on kişi oymayan Fransa her maçta olduğu gibi topa sahip olma gibi bir telaşın içinde olmadı. Fransızların on kişi oynamasının nedenini  Olivier Giroud gibi gereksiz bir oyuncunun varlığı ile açıklayabiliriz. Golü ve asisti unutan Giroud bile Hırvatların kazanmasına yetmedi. 

Maçın genelinde basit ve sakin oynayan Fransızlar ilerleyen bölümlerde umursamaz tavırlar içinde oldular. Ancak karşılarında ceza kesecek bir rakip yoktu. Bu yüzden güle oynaya bir final oynadılar. 

Kazandılar.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..