Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '16

 
Kategori
Borsa
 

Hisse senedi alımı

Hisse senedi alımı
 

hisse senedi alımı


Günümüz teknolojisi ile birlikte artık borsada yatırım yapmak oldukça kolay bir hale geldi. Borsa İstanbul’da hisse senedi satın almak için öncelikle alınacak hisse senedinin Sermaye Piyasası Kurulunun belirlediği şartlara uygun olarak piyasada işlem görmüş olması gerekmektedir. Eğer hisse senedi satın alarak yatırım yapmak istiyorsanız Türkiye’de var olan mevcut kurumlar ve bankalar aracılığı ile bir yatırım hesabı açmanız gerekmektedir. Yatırım hesabı açtığınız banka veya kurumlar sizin her işleminizden sonra belirlediğiniz miktarda komisyon alacaktır. Bu komisyonlar genel itibariyle binde 2 civarındadır. Bu yüzden yatırım hesabı açmadan önce komisyon miktarları ve şartları hakkında bilgi almanız tavsiye edilir.

Hisse Senedi Seçimi

Borsada hisse senedi satın almak için hangi sektörde yatırım yapacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Borsa İstanbul’da yaklaşık 400’den fazla hisse senedi işlem görmektedir. Hangi alanda yatırım yapacağınıza karar veremediyseniz veya sektörler hakkında yeterli bir bilgiye sahip değilseniz detaylı bir araştırma yürütebilir veya profesyonel bir destek alabilirsiniz.

Hisse senedi almaya karar vermeden önce bazı kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Bu kriterlerden bazıları şunlardır. Şirket güvenilir mi? Hisse fiyatları uygun mu? Yatırım yapacağım hisseler gelecek vaat ediyor mu? Bu soruların cevabını doğru bir şekilde aldıktan sonra yatırım yapıp yapmama konusunda daha sağlıklı kararlar vermiş olursunuz.

Hisse Senedi Ne Zaman Alınmalıdır?

Hisse senedi alımları için kullanılan birçok strateji bulunur. En çok bilinen yöntemlerin başında fiyatların en düşük noktada olduğu zaman alım yapılan yöntem vardır. Böyle bir yatırım yapmadan önce de kendinize yatırımımı kısa vadeli mi yoksa uzun vadeli mi yapacağım diye sormanız gerekmektedir. Çünkü bazı hisse senetleri kısa vadede kar maksimizasyonu sağlarken bazı hisse senetlerine yatırım yaparak uzun vadede kar elde edebilirsiniz. Borsaya girmeden önce belirli bir bilgi birikimi olmalıdır veya oldukça düşük meblağlarda yatırım yaparak bir süre kendinizi o döngünün içinde geliştirebilirsiniz. Hisse senetlerinin gelecekte kar elde edeceğini düşünüyorsanız fiyatları uygun gördüğünüz zaman almanız gerekir. Hisse fiyatlarının uygun olup olmadığını belirlemek için tepe ve dip durumunu öğrenmekte fayda vardır.

 
Toplam blog
: 8
: 7870
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

İşletme mezunu ve işletme alınında yüksek lisans yaptım ayrıca şuan Radyo ve Televizyon Programcı..