Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '16

     
    Kategori
    Gezi - Tatil
     

    Hızlandırılmış Midilli gezimiz

    Hızlandırılmış Midilli gezimiz
     

    Plomari'den güzel bir manzara


    Bu yıl Temmuz başına denk gelen Ramazan Bayramı'nda bütün ailenin olduğu bayram yemeğimizi Çanakkale'de yaptık. Oradaki amcam ve yengem hepimizi çok güzel bir şekilde ağırladı. Akşam denizin hemen yanında yemeğimizi yedik ve tüm aile bir aradaydık. Hazır Çanakkale'ye gitmişken Ayvalık'tan Midilli Adası'na gidelim diye düşündük ve bu planımızı uyguladık. 

    Bayramın 2. günü Çanakkale'den çıktık ve yaklaşık 2 buçuk saatte Ayvalık'a vardık. Fakat tam bayram zamanı olduğu için yollar bazı yerlerde çok kalabalıktı. Ama yine de feribottan 45 dakika önce Ayvalık'taydık. Giderken Turyol ile gittik. Hemen biletlerimizi aldık ve pasaporttan geçip feribota gittik. Yaklaşık bir buçuk saatte Midilli'ye geldik. Ablamla birlikte araba kiralama şirketlerine araba sormaya giderken annem de aynı zamanda diğer günkü dönüş biletlerimizi almaya gitti. Hiçbir yerde araba kalmamış derken son anda bir yerde bulduk. Çok tatlı insanlardı ayrıca Türkçe'yi de çok iyi biliyorlardı. Ayrıca bizim için deniz kenarında "Şişman Jimmy" restorantında yer ayırttılar. Manzara çok güzeldi. Gezi boyunca sırf deniz ürünü yedik. Değişik tatları denedik. O akşam ahtapot, küçük köpek balığı, hamsi, pancar,yunan salatası,cacık yedik. Ahtapot biraz çiğ olduğu için pek yiyemedik. Ama küçük köpek balığını çok beğendik. Yanımızda da Yunan bir adam kefal tutuyordu. Büyük bir kefal tuttuktan sonra küçük tuttukça denize geri attı. Ben çok şaşırdım çünkü bana göre onlar da çok büyüktü :)) Ayrıca annem,babam ve ablam uzo içti. O kadar şey yiyip içmemize rağmen hesap gayet uygun tuttu. Sonra şehir merkezinde biraz dolaştıktan sonra bir tatlıcıya oturduk. Çok güzel dondurma çeşitleri vardı. Ben ferrrero'lu ve kinder buenolu dondurma yedim. Özellikle buenolu olan çok güzeldi. Sonra Perama'ya, kalacağımız yere doğru yola çıktık. Yaklaşık yarım saatte vardık. İsmi; Gera's Olive Grove'du. Zeytin ağaçlarının içinde, aynı zamanda deniz manzaralı çiftlik gibi bir yerdi. Biz iki katlı bir evde kaldık. Çok güzel bir ortamı vardı. Eşekler,tavuklar doğayla iç içe bir yerdi. Herkese tavsiye ederim :) Ayrıca 6 euro civarı bir para verdiğiniz zaman sabah kahvaltısı da yapabiliyorsunuz. 

    Midilli tatilimizin ikinci ve son gününde Perama'dan daha da güneye, Plomari'ye doğru yola çıktık. Orada ilk başta uzo fabrikasına gittik ve uzonun yapımıyla ilgili bilgiler aldık. Annemler bir siyah bir de yeşil uzo aldılar. Sanırım yeşil en hafifi siyah da en ağır olan uzoymuş. Fabrikadan çıkınca sahilde birkaç fotoğraf çekilip yola devam ettik çünkü az zamanımız vardı ve adanın en kuzeyi Molivos'a gidecektik. Navigasyon yardımı ile yaklaşık 2 saatte Molivos'a ulaştık. Yollar biraz dağlıktı. Öğlen yemeğimizi yine deniz mahsülleriyle geçirdik. Burada yediğimiz ahtapot çok güzeldi. Oranın meşhur "Ladotiri" peynirinden de, kabak çiçeği dolmasından da yedik. İkisi de çok güzeldi. Sonra biraz Molivos'ta dolaşıp deniz manzaralı bir cafe'ye oturduk. Kahvelerimizi içip Midilli şehir merkezi için yola çıktık. Yaklaşık 45 dakikada şehir merkezine vardık. Biz ablamla bazı dükkanları gezerken annem ve babam da bir cafe'de oturdular. Sonra buluşup biraz daha oturup feribota gittik. Ablamla beraber arabayı teslim edip pasaporttan geçip hep beraber free shop'a girdik. Sonra 20:00 feribotuna bindik. Dönüşte Jale Tur ile döndük. Ama feribot biraz küçük ve çok insan olduğu için kalabalık bir şekilde Ayvalık'a geldik. 

    Bu iki günümüz bolca yolda geçti ve biraz yorulduk. Fakat çok keyifli bir geziydi. Demek istediğim; 1 gece 1 günde bile dolu dolu Midilli turu yapabilmeniz mümkün. Ama adanın daha da farklı yerlerine gitmek isterseniz daha uzun süreli gitmenizi tavsiye ederim :) 

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 182
    Kayıt tarihi
    : 01.01.16
     
     

    20 Ağustos 1999 doğumluyum. İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde okuyorum. 12. sınıfa geçtim. Bloğ..