Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Hurma deyip geçmeyin

Hurma deyip geçmeyin
 

HURMA YİYELİM KENDİMİZE GELELİM, HAYATI HEP BİRLİKTE COŞKUYLA KUCAKLAYALIM, MUTLULUĞA UZANALIM


Hurma çok faydalı cennet meyvelerindendir. Faydası sayılamayacak kadar çoktur. Peygamber meyvesi ve yiyeceğidir. Ramazanın vazgeçilmezlerindendir. Oruçla kardeş gibidir. İnsana tokluk hissi verir. Çeşitleri çok ama çoktur. En önemlileri ise en dolgun ve pahalı olanlarıdır. Gerçekten kilosu pahalıdır. Ama tadı, tipi, güzelliği ve lezzeti bir başkadır. Her zaman insanların tüketmesi gereken çok önemli bir mutfak ve sofra malzemesidir.
Hurma; Ülkemize genelde Arap ülkelerinden gelir. Çöl meyvesidir. Hurma ağacıda kendine has bir ağaçtır. Ülkemizde de çoğu yerde bulunmaktadır. Meyvesi gibi kendi de çok sevilir. Ayrıca sağlık açısından çok çeşitli faydaları vardır. İnsanların sürekli tüketmeleri tavsiye edilir. Ayrıca ülkemizde de bizlerin bölgesine has çeşit çeşit değişik türde  hurmalar da bulunmaktadır.  Bunlar bizler için bulunmaz nimetlerdir. Bunları huzur ve sağlıkla güzel bir şekilde tüketmeye çalışmalıdır.
Peki; hurma hakkında insanlarımızın yeteri kadar bilgileri varmıdır. Bu soru; konumuz için sorulması gereken önemli problemlerdendir.  Sağlık açısından hurmanın faydaları  insanlara ne kadar anlatılmaktadır.  Maalesef yanlış öğreti ve bilgi kirliliğinden kaynaklanan sorunlar yüzünden, insanların doğruyu bulmaları da oldukça zor olmaktadır.  Aslında toplumuzda, yanlış öğreti ve yetersiz eğitimden kaynaklanan belli başlı  bir çok önemli  sorun bulunmaktadır.  Bu sorunların acilen çözüm beklediği de çok açıktır. 

Sonuç olarak; Hurma meyvesinin hangi türü olursa olsun, toplum olarak tüketimini tam manasıyla yapmaya gayret göstermeli ve böyle sağlıklı besinleri sofralarımızdan hiç ama hiç eksik etmemeliyiz.  Sağlıklı ve güçlü bireyler yetiştirmek, geleceğe umutla bakabilmek için; özellikle ama özellikle, her şeyin doğalını, özel olanını tüketmeye gayret göstermeliyiz. Zararlı ve sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğuran her türlü şeyden de uzak durmaya gayret göstermeliyiz.  

      HURMA YE SAĞLIKLI OL, HURMA YE HAYATA DAHA İYİ BAK, HURMA YE HEP KAZANÇLI OL...........

      SAĞLIKLI BESLENMEYE LÜTFEN DİKKAT EDELİM..............

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..