Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Huzur İçin Arın

Huzur İçin Arın
 

sevgiyle arın, arın, arın...


Sürekli sıkıntılarla mı boğuşuyorsun, sürekli savaş, mücadele halinde misin, daldan dala mı atlıyorsun, hâlâ ne istediğini bilmez bir kaos içinde misin? Arın, arın, arın... Zihnini, kalbini, bedenini arındır. İçinde dön, içine bak korkularla, olumsuz düşünce ve olumsuz inançlarla dolmuş kabına bak. Korkutucu gelebilir, zor gelebilir ama istersen bakabilirsin ... İnan bana, aslında korktuğun kadar değil çünkü zaten dışarıya bakıyorsun, orası da çok eğlenceli değil. Ama içindeki karanlığın bir yerlerinde yanan ışığı görünce onu büyüterek dışarıyı da aydınlatabileceksin.

"Kabın" dediğim yer düşüncelerin, duyguların barındığı bedenin; ama sen kabın kadar değilsin, bir de ruhun var. Kabından çok daha fazlası. Ruhuna ulaşmak için olumsuz duygu ve düşüncelerden arınmalısın. Ruhun zaten tertemiz, orada seni bekliyor.

Her türlü yargın, korkun, öfken, henüz bırakamadığın ve sana acı veren geçmişin, hepsi içini, kabını kirletiyor. Bu kirlilik, üstünde ağırlık, mutsuzluk yaratıyor, bedenini hasta ediyor. Geçenlerde bir danışanım, safra kesesi ameliyatı olmuştu ve sorunu yediklerine bağlıyordu. Oysa boşandığı eşine biriktirdiği kinin, sindirememenin yansımasıydı. Zihninin sindiremediği, kin duygularının tahribatı bedeninin en zayıf bölgesinde can bulmuş, dile gelmişti.

Arınmak, güzel düşünmekle, güzel hissetmekle, güzel dileklerle, hayırlı dualarla, olumlamalarla, hoşgörü ve sevgiyle olur. Bir yandan da bedenine iyi bakmakla, bedenini sevmekle gerçekleşir. Bunları yapmadan, hazır olmadan, lütfen ne olduğu belli olmayan spritüel çalışmalara katılma. Hele depresyon, anksiyete, panikatak gibi rahatsızlıkların varsa hiç katılama. Çok kişi bu durumdan mustarip. Hazır olduğunda güvenilir, doğru bir kişiyle katılırsın bu çalışmalara. Önce kendini dengele, zihnini temizle, güçlü ol, farkında ol. Zaten sonra içindeki ses seni doğru yere yönlendirecektir...

Arın, arın, arın... Sevgiyle arın...

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..