Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

IŞIK DOLGUSU

IŞIK DOLGUSU
 

Cildin nemi yeterli ise stratum corneum tabakası pürüzsüz bir görünüm kazanır ve ışığı yansıtma özelliğine sahiptir. Eğer stratum corneum tabakası  kuru , nemsiz ise içindeki hücrelerin düzen yapısı bozulur , ışığı deriden düzgün olmayan açılarla yansıtacağından cildimiz daha donuk ve mat bir şekilde gözükebilir. Anlaşılan şu ki parlaklık ışıltılı bir görünüm canlı bir cilt dokusu için cildin nemi çok önemlidir. bu nemi kaybetmemize sebep olan faktörler  güneş ,sigara, beslenme şeklimiz,çevre kirliliği, toksinler olabilir. Bu kaybettiğimiz nemi nemlendirici ürünler bakım ürünleriyle kazanmamız mümkün değildir. Çünkü bu ürünler bu nemi kaybetmeden önce etkilidir. Ciltteki bu nemi sağlamak için dermis içerisine dışarıdan bir ürün vermemiz gerekmektedir.  Işık dolgusu da işte burada devreye girer. Işık dolgusu 3 hafta aralarla, 3 seansta yapılan bir uygulamadan ibarettir. İçerdiği hyaluronik asit, antioksidan, vitamin ve mineraller ile cildin dış uyarılara karşı savunmasını arttırıyor , cildin nemini geri veriyor, hücre yenilenmesini uyaran bir etki sağlayarak parlak bir görünüm elde ediliyor. Böylece nemli olan cilt ışıltılı bir görünüme kavuşmuş oluyor

Işık dolgusu;  cildin ışığı yansıtma kapasitesini artırmak için yapılan  çok tercih edilen bir uygulamadır. Cildin kalitesini arttıran ve ışık yansıtıcı özelliği olan, dolgunun anti-aging bakımlarının istenilen bir tamamlayıcısıdır. Cildin nemlenmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Ciltte sıkılaşma, parlama ve  nemlendirme sağlar.

Amacı, cilde, ışığı yansıtma kapasitesini tekrar kazandırmak.Işık dolgusunun içeriği; hyalüronik asit ve yeniden yapılandırma kompleksinden oluşuyor. Hyalüronik asitin yaşla birlikte vücuttaki üretimi de azalıyor. Böylece yaşlanma belirtileri olan ciltte matlık, kuruluk, cansızlık ve kırışıklıklar ortaya çıkıyor. Bu yüzden hyalüronik asit dışardan verilmesi gerekmektedir.  Işık dolgusu, hem içeriğindeki hyalüronik asit hem de yeniden yapılandırma kompleksi sayesinde, derinin kalitesini olumlu yönde değiştirir.

 

Op.Dr.Eser Aydoğdu

 

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

http://www.eseraydogdu.com.tr

Facebook: Op.Dr.Eser Aydoğdu

İnstagram : @OPDRESERAYDOGDU

Twitter      : @OPDRESERAYDOGDU

 
Toplam blog
: 77
: 145
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

Estetik Cerrahi dünyasının sayılı kadın cerrahlarından Op.Dr.Eser Aydoğdu  Samsun doğumlu… Erciye..