Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

İbrahim Kalın’ın Ahmet Kaya'nın Mezarını Ziyaretine Anlamlı Ziyaret Denilmiş, Bence Ne Alaka Ziyaret

İbrahim Kalın’ın Ahmet Kaya'nın Mezarını Ziyaretine Anlamlı Ziyaret Denilmiş, Bence Ne Alaka Ziyaret
 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sanatçı Ahmet  Kaya'nın mezarını ziyaret etti.Ahmet Kaya'nın Paris'te Pere-Lachaise'deki mezarına çiçek bırakan  Kalın, mezarın başında kısa bir süre dua okudu. Ahmet Kaya'nın, Anadolu topraklarının yetiştirdiği "yüreği büyük,  gönlü zengin, yetenekli sanatçılarından bir tanesi" olduğunu vurgulayan Kalın,  şöyle devam etti: "Tabii burada hüzünlü bir gurbet hikâyesi var. Zira ülkesini,  vatanını, toprağını, o toprağının taşını, suyunu, güneşini, rüzgârını bu kadar  seven bir insanın ahir ömründe yurt dışında vefat etmesi aslında çok hazin bir  hikâye.(internet)

Kişisel bir ziyaret ama sonuçta kendileri Cumhurbaşkanlığı sözcüsü. Herkes istediği kimsenin kabrini ziyaret edebilir. Fakat ne olursa olsun ziyaret edilenle ziyaret eden arasında bir bağ aranır. Yani illa akraba filan olmasını kastetmiyorum, inan düşünce bağı gibi.

Ben Usame Bin Ladin’in ya da varsa Hitler’in, hatta Çakal Karlos’un bile mezarını ziyaret edebilirim, kim ne diyecek, ölmüş gitmiş adamlar. Ama dışarıdan bu ziyarete anlam veremeyen, ya da ziyaret edenle edilen arasında bağ kuramayan kimseler neden diye soracaklardır.

Sonuçta Ahmet Kaya ülkemizin kitlelere mal olmuş bir sanatçısı. Düşünceleri uymasa da sayın sözcü halkın değer verdiği bir kimseyi bu anlamda ziyaret etmiştir. Ama işte kabir ziyaretlerinde daha çok arada bir bağ aranıyor. Ve Sayın İbrahim Kalın kendileri samimi olabilir ama dışarıdan bakılınca bu ziyaret samimi durmuyor. Çünkü kişisel olarak bir şey diyemeyiz ama temsil ettiği (ya da içinde bulunduğu/ait olduğu)anlayış ile Ahmet Kaya’nın sağlığında savunduğu düşünceler yan yana gelmiyor.

Bu ziyareti de maalesef son zamanlarda AKP’nin (2019 seçimleri ya da bilmediğimiz bir nedenle) farklı düşüncelere yönelişinin bir devamı olarak görmek zorundayız. Umarım yanılıyorumdur bu ziyaret farklı düşünceleri olsa da topluma mal olmuş sanatçılara gerçek değerini verme noktasında bir vefa örneğidir de bizler de yöneticilerimizle gurur duyarız.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..