Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '17

 
Kategori
İnternet
 

İçeriğinizi Nasıl Viral Hale Getirirsiniz?

İçeriğinizi Nasıl Viral Hale Getirirsiniz?
 

Viral İçerik


Viral demek içeriğinzin ateş alması, binlerce kez görüntülenmesi, başkalarına iletilmesi, "Beğen"ilmesi ve kürsel ölçekte, en ücre köylerde ve en büyük kentlerde paylaşılması demektir. Muazzamdır! Destansıdır! Kulağa harika geliyor, öyle değil mi? Peki bunu nasıl elde edersiniz? İçeriğinizi nasıl viral hale getirirsiniz?
 
GETİREMEZSİNİZ.
Bazılarınız bunun aksine inanmıyor mu? Her ne kadar viral paylaşımı destekleyecek yöntemler olsa da ve kesinikle de bunun için insanları iteleseniz, dürtseniz ve dua etseniz de gerçek şu ki viral, büyük oranda güzel bir tesadüftür.
 
Neyin viral olacağını kontrol edemeyeceğinizi ne kadar erken anlarsanız o kadar iyidir. Kontrol edebileceiniz şey, içeriğinizin aldığı biçim ve ilgi çekici olup olmadığıdır. İçeriğinizi hedef kitleniz için olabildiğince iyi hazırlamanız gerektiğini ve gerisinin onlara kaldığını her defasında dile getirdiğimi biliyorsunuz. Bu mantra viral içerik için de geçerlidir. Gerçekleşebilir de gerçekleşmeyebilir de. Ama büyük oranda içeriğin viral olması konusunda sizin elinizden içeriği ilgi çekici hazırlamak dışında bir şey gelmez.

-- 

 
A.Ramazan BIYIKCI
Medya Planlama Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 5
: 80
Kayıt tarihi
: 31.08.17
 
 

Medya Planlama ve Dijital Medya Uzmanı olan Ramazan Bıyıkcı bir marka veya kurumun dijital mecral..