Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '15

 
Kategori
Sinema
 

İçimdeki İnsan

İçimdeki İnsan
 

Dr. Erdener Ildız

erdener@ildiz.com.tr

Aydın Sayman’ın yönettiği “İçimdeki İnsan” filminin ön gösterimi dün gece yapıldı.

Ön gösterime, filimde rol alan sanatçılar, teknik ekip ve davetliler katıldı.

Aydın Sayman’ın, sanatçılar ile teknik ekibe teşekkür konuşması sonrasında filimin seyrine geçildi.

Filim şok edici sahnelerle başladı ve bu sahnenin oluşmasının ardında yatan nedenleri geriye doğru gidiş gelişlerle anlattı.

İrfan Yalçın’ın “Fareyi Öldürmek” romanından uyarlanan senaryosu çok iyi kurgulanmış, daha ilk andan itibaren seyirciyi içine çekip merakla filimin izlenmesini sağlıyor. Akıcı ve anlaşılır bir anlatımı var. Olayın örgüsü iyi işliyor. İnsanı, kendi iç yolculuğuna çıkarmayı başarıyor.

Aydın Sayman, çok titiz bir yönetmen, mekân seçimleri, dönemsel dekor ve giysiler vb her şey çok özenle seçilmiş. Seyirciyi döneme götürmeyi başarıyor filim. Öyküyü, anlatıcılar ağzından verirken görsellikle de destekleyerek sinemanın asıl fonksiyonunu kusursuz işletiyor. Bir taşra kasabasının özlenen sıcaklığını da hissediyorsunuz.

Seyircinin merakını köreltmemek için filimin öyküsü ile ilgili fazla bir ayrıntıya girmek istemiyorum ancak öykü belki de hepimizin içinde biriktirdiği korkuların bir gün bizi nasıl vuracağının çarpıcı bir anlatımı.

Oyunculara gelince ana karakterlerinden, umut vadeden genç ve yardımcı karakterlerine kadar her biri övgüye değecek kadar başarılı. Yarattıkları karakterlerin hakkını veriyorlar.

25 Mart 2015

 
Toplam blog
: 80
: 805
Kayıt tarihi
: 25.09.07
 
 

Elektronik yüksek mühendisiyim. Bilgisayarlı kontrol sistemleri üzerinde doktora yaptım. Bir  şirke..