Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '14

 
Kategori
Sinema
 

İçimizdeki canavarlar

İçimizdeki canavarlar
 

mutlu çift


Seven , The Game , Fight Club... Bu üç kült filmi yan yana koyunca iki ortak noktayla karşılaşıyoruz. David Fincher ve süpriz.... Evet, en sevdiğim ilk yirmi film arasında rahatlıkla yer alabilecek bu şaheserlerin süprizleri seven yönetmeni David Fincher yine müthiş bir filme imza atmış. Son yıllarda izlediğim en iyi bir kaç filmden biri olan "Gone Girl"

Gerçekten de yukarıda yazmış olduğum filmler sinema tarihine isimlerini altın harflere yazdırmış filmlerdir. Ve tabii ki süpriz sonlarıyla. Nerden buluyor, nasıl yapıyor bilmiyorum ama Fincher bu filmde de izleyiciye süpriz bir son hazırlamasını bilmiş.

Giderek artan gerilim, yer yer drama, hatta komedi filme ustalıkla yerleştirilmiş ve bu, izleyiciyi koltuğundan bir an bile kımıldamadan merakla beklenen bir sona götürüyor.

Uzun yıllardır evli olanların, yeni evlenenlerin ve evlenmeyi düşünenlerin mutlaka gidip izlemesi gereken bir film. Her iki cins açısından evlilikten neler beklenip neler bulunduğunu değişik bir şekilde görüyorsunuz. Fimde bu durumun insanları nasıl değiştirdiği ve nerelere kadar varabileceği çok güzel anlatılmış. Ve insan düşünmeden edemiyor, içimizdeki canavarı biz mi yaratıyoruz yoksa etrafımızdaki insanlar mı ? ya da etrafımızdaki insanların canavarlaşmasından sadece onlar mı sorumlu yoksa bizim de payımız var mı ?

Filmin başrol oyuncusu Rosamund Pike bence oscarlık bir oyunculuk çıkarmış ve eğer ki aday gösterilirse hiç şaşırmam. Aynı derecede Ben Affleck de iyi bir karakter oyunucusu olduğunu tüm sinemaseverlere bir kez daha göstermiş. Filmde süpriz oyuncular da yok değil. Neil Patrick Harris, ironik bir şekilde karşımıza çıkarken, Robin Thicke ve Pharrell'in eğlenceli şarkısı "Blurred Lines" da erkeklerin yüreklerini hoplatan Emily Ratajkowski de, ufak da olsa aldığı rolle izleyiciyle buluşuyor.  

Eminim kadınlar bu filmden oldukça zevk alacaklardır. Çünkü kendileriyle ilgili pek çok şeyi Rosamund Pike nin canlandırdığı Amy Dunne karakterinde bulacaklar. Ama aynı şekilde pek çok erkek de kendinden bir şeyleri Ben Affleck in canlandırdığı Nick Dunne'da göreceklerdir. Ama tabii ki umudum hiç bir kadının Ammy Dunne'a benzememesi :))

Ekim ayının şu yağmurlu sonbahar günlerinde sinemada mutlaka izlenilmesi geren, gerçekten çok güzel bir film Gone Girl (Kayıp Kız). Herkese tavsiye ederim. Ama izleyicilere ve bu yazımı okuyan herkese şunu da tavsiye ederim ki gerçekten sevdiğiniz kişilerle evlenin. Olduğunuzdan farklı biri gibi görünmeyin. Birbirinizi değiştirmeye, üzerinde hüküm sürmeye çalışmayın. Ve her şeyden önemlisi karşınızdakine her zaman saygı gösterip, fedakarlığı tek bir taraftan beklemeyin.

Yoksa sonuçlar filmde izlediğiniz gibi olmasa da çok kötü yerlere varabilir :))

 
Toplam blog
: 38
: 273
Kayıt tarihi
: 05.02.13
 
 

Futbol ve Fenerbahçeyi ne kadar çok seviyorum ki hayatımda ilk defa blog yazmaya karar verdim... ..