Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '15

 
Kategori
TV Programları
 

İçinde bulunduğumuz zamanın ruhu

İçinde bulunduğumuz zamanın ruhu
 

Figen Özavcı, Ahmet Eler.


03 Nisan Cuma günü Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimcileri ve Keşan İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen ekonomi panelinde de konuşan Figen Özavcı, "Türkiye ve Dünya'da Paranın Yönü" başlıklı başarılı bir sunum yapmıştı. Aynı panelde birbirinden önemli ekonomistler KEŞAN'DA iş insanlarımızla buluşmuştu... 

Geride bıraktığımız Cumartesi akşamı "Alternatifsiz Gündem"de Figen Özavcı'yı KEYİAD (Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği) olarak, Tek Rumeli ekranlarında Ahmet Eler'in hazırlayıp sunduğu "Alternatifsiz Gündem" adlı programda biz de konuk ettik.

"Ekonomist" olarak geçen  Figen Özavcı, kendine has üslûbuyla gündemi değerlendirdi. 

Figen Özavcı, ekonomide son gelişmeleri anlattı.

Elbette ki TÜSİAD Başkanı'nın açıklamaları, bu değerlendirmelerin dışında kalamazdı:

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes'ın sözlerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan eleştirmişti. 

TÜSİAD ve Koç Üniversitesi tarafından Türkiye’de Enflasyon Dinamikleri: "Fırsatlar ve Riskler" konferansında konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, enflasyonu büyümenin önünde bir engel, ülke itibarını bozan bir değişken olarak bir daha yaşamak istemediklerini belirterek, "Hedefinden sapan enflasyon, bozulan Türkiye tablosunun kritik sonuçlarından sadece biridir" demişti. Yüksek enflasyonun ileriye dönük beklentilerde bozulmalara yol açtığını da belirten Symes "Geçmişteki örnekler hala hafızalarımızda, bu da bizi oldukça tedirgin ediyor" diye konuşmuştu. 

* * *

"Alternatifsiz Gündem"de ana hatlarıyla şunlar konuşuldu. 

Cari açık rakamları, ön görülenin üzerinde gelince, cari açık verisi can sıktı.

Enerji nedeniyle cari açığımız hep var. Enerjiyi ithal etmek zorunda olduğumuzdan dolayı bu sonucun kısa dönemde kolayca değişmesi olası değil…

"Yeni Dönem Ekonomi"

Genel ekonomide, geçen dönemlerle kıyasla kırılganlığımız artıyor.

"Hane halkı enflasyonunda gıda fiyatları endeksi dikkate alınmalı." F.Ö.

“Gıdada tedarik zincirinin çok iyi kontrol edilmesi ve caydırıcı cezalarının olması gerekir ki tüketici ve zirai üretici gerçek anlamda korunabilsin.” F.Ö.

"Seçime yaklaştıkça kurda daha sert hareketler görme olasılığımız var, Haziran ayına kadar döviz en yüksek seviyeyi görecektir." F.Ö.

"FED Dünya’ya, bilanço büyüterek çok büyük bir likidite yaydı." F.Ö.

"Büyüme ne olur?" A.E.

"2015 Gelecek Öngörüleri" Tek Rumeli TV.

"Ekonomi hukukunda çok ciddi boşluklarımız var. Bu nedenle yabancı yatırımlar ülkemize gelmekte çekingen davranıyor." A.E.

Tarımda küçülme var, tarım aslında Türkiye için önemli bir motor. Tarım üreticilerinin çok ciddi sıkıntıları var, bu nedenle en büyük kan kaybı tarımda, istihdamda, ekilen alanda azalma, giderek daralan bir tarım üretimi; ekonomide önemli sorunumuzdur.

* * *

Sosyal medya Figen Özavcı için yazılanlara baktığımızda; gerçekten de ekranda olmaktan oldukça hoşnut görünüyor. Bu durum, içinde bulunduğumuz zamanın ruhuna çok uygun, profiline bakınca yadırganmaması gereken bir durumla karşı karşıya olduğunuzu zaten anlıyorsunuz.

Bir süre öncesinden, toplum önünde pek tanınmasalar da parayı yöneten kadınlar hep vardı, yüklü meblağda likditeyi "sakince alır, kapatır" servet yönetirlerdi.

Diğer taraftan, ekranlarda görünmeyi, yorum yapmayı seven insanlar, acaba diyorum; "Ne büyüklükte pozisyon alıyorlar, hangi fonları yönetiyorlar?" sanırım siz de merak etmişsinizdir. 

Konunun içinde olanlar söylüyor ki göründüğü gibi değil! ... Öyle pek yüksek olmayan rakamlarla alış veriş ediyorlar ve "büyük oyuncuların aksiyonlarını" yorumluyorlar.

Bir başka deyişle "Zenginin malı çenemizi yorar..."

Sevgili Ahmet Eler kardeşimizi ve Sayın Figen Özavcı'yı içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. 

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..