Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

07 Aralık '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İçkiye Kumara İnşaAllah

İçkiye Kumara İnşaAllah
 

Tabela Yazısı Müşteri Çekmek İçin mi, Sevgi Gösterisi mi?


DUA MÜMİNİN SİLAHIDIR, AMA BİLİNÇLİ KUŞANIRSAK VE KULLANIMINA DİKKAT EDERSEK O MUHTEŞEM SİLAH BİZİ KORUR. AKSİ HALDE BU ÖNEMLİ SİLAH, KENDİ ELİMİZDE PATLAR. BEYNİMİZİ, KALBİMİZİ ZEDELER.
HEM BU DÜNYAMIZI, HEM AHİRETİMİZİ OLUMSUZ ETKİLER.
 
"İnşaallah, Maşaallah, Bismillah, Hayırlısı."
 
Bu tek kelimelik eşşiz duaları sık sık dilimize getirmemiz ne kadar güzel; günlük hayatımızda bize kötülüklere karşı kalkan görevi yapan muhteşem dualar. Bismilah: “Besmele her hayrın başıdır” buyurulmuş Resulullah sallallahu Aleyhi ve sellem. Şerde besmele çekilir mi, çekersek günaha girilir mi? Doğrusunu Allah bilir elbet… Ama Rabbimizin en güzel hatırlanışı, en sık zikredilişi, en kısa, en güzel temennide bulunuşlar şerde kullanılmamalı derim ben… Mübarek dualarımız gelenekselliğe dönüştürülmüş, ağız alışkanlığından kullanılır olmuş. Bunun bilincinde olmayan insanlar, kumar oynanacak olsa inşallah kazanırım diyorlar.
 
Sarhoş sabahın köründe tekel bayine gidiyor.
Bayi içki şişeleri dolu tezgâhının kepenklerini yeni kaldırıyor. Sarhoş bu süreçte geliyor İçki satışı yapan dükkân sahibine “Hayırlı işler abi” diyor. Tekel bayi adam temenniden memnun, gayet iyimser bir dille, “İnşaallah, âmin. İnşaallah” diyor ve manen etkilenmiş halde kendisine hayırlı işler dileyen müşterisine “Allah razı olsun kardeş” diye karşıt dua da ediyor.
 
Sarhoş iki şişe bira istiyor, alkol satışı yapan adam tezgâhtan istenilen markada iki şişe birayı müşteriye uzatıyor, karşılığında parasını alıyor. Gülümseyerek elinde tuttuğu parayı atadan görme gelenekten olacak, sakalına sürüyor ve bu işlem sırasında “siftahı senden bereketi Allah’tan” diyerek, ağzı dualı halde parayı elinin altındaki masanın çekmecesine koyuyor. Müşteri dükkândan çıkarken yine aynı dualar “Hayırlı işler abi, kazancınız bereketli olsun.” Tekel bayi, “İnşaallah kardeş Allah razı olsun.”
 
Şimdi bir düşünelim Allah Celle celaluhu haram diye buyurduğu içkinin satışından, alışından içişinden razı olur mu?
 
Televizyonda bir yarışma programı oluyor, izlemek istemeseniz de dost meclisinde veya akrabanın birinde denk geliyorsunuz, bakmasanız da kulağınız çığlık çığlığa seslere duyarsız kalamıyor. Birbirine rakip yarışmacılar karı koca olarak kıyasıya yarışırken, karşı taraf için “Allah’ım ne olur, inşallah onlar kazanamazlar. İnşaallah biz kazanırız. Maşallah ne güzel attım topu” diyerek güzelim duaları çığlıklarının arasına serpiştiriyorlar.
 
Adam hastası olmuş kumar oynuyor elinde zar sallarken besmele çekiyor, atarken besmele çekiyor, ardından inşallah” diyor, tutturursa vay maşallah diyor, kaybederse, “Allah Allah” diyerek Rabbimin en güzel ismini siniriyle kaplıyor,  negatif enerjisini sesini yükselterek çevreye belli ediyor…
 
Araba alıp konu komşudan geri kalmak istemeyen kişi bankaya kredi başvurusuna giderken "Allah'ım inşaallah istediğim miktar kredi çekebilirim" diyerek samimice dua ediyor. Bilmiyor yahut aklına getirmiyor Rabbimizin faiz haram buyurduğunu...
 
Piyango bileti alan, “İnşallah çıkarsa şunu yapacağım, bunu yapacağım” sözleriyle haram üzerinden vaatlerde bulunuyor, belki hiç tutamayacağı sözler veriyor… Velhasıl her açıdan yanlışlar üretiyoruz, doğru gibi yaşayıp gidiyoruz... Allah cümlemizi hatalardan korusun İnşaallah, hatasının farkında olana, dikkatli davranana maşallah… Ayfer AYTAÇ
 
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..