Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

İdrar kaçırmanın tedavisi var, ertelemeyin

İdrar kaçırmanın tedavisi var, ertelemeyin
 

İdrar kaçırmanın tedavisi var, ertelemeyin


Genital Güzelleştirme tekniğimle “İdrar Kaçırma” sorununa da pratik bir çözüm sağlayabiliyoruz

Geçtiğimiz günlerde kliniğime bir hastam geldi. Kendisi 52 yaşında, menopoza girmiş, son derece güzel ve bakımlı bir bayandır. Sanıyorum 10 senedir tanışırız ve düzenli aralıklarla beni ziyaret eder, sohbet ederiz, Örümcek Ağı estetiği, dolgu botoks gibi uygulamalar yaparız. Daha doğrusu yaşlanmayı reddedenler arasında soktuğumuz, ayrıca çok entelektüel bir hastamdır. 

2 ay evvel geldiğinde ise, komik bir konu üstüne muhabbet edip, kahkahalar atıyorduk. İşleme başlamadan evvel müsaade istedi, 5 dakika sonra tekrar odama geldi. Suratı düşmüştü, belki ki bir derdi vardı. Sonra her kahkaha attığında, hapşırdığında, az da olsa idrar kaçırdığından bahsetti, üstelik çok utanarak ve sıkılarak…

Bu anlattığım olay her 40 yaş üstü kadının %30’ında görülen bir vaka. Üstelik bu durumdan son derece de rahatsızlar. İdrar kaçırma problemi tam manasıyla hayatlarını alt üst ediyor ama çekindikleri için idare etmeye çabalıyorlar. Hava aldırmayan sürekli ped kullanımı, yanlarında yedek iç çamaşırı taşıma gibi konforsuz bir hayat tecrübe ediyorlar.

İdare etmeyin, çözümü gerçekten çok basit

Hastam derdini paylaşırken beni en çok etkileyen nokta ise, özellikle plajda, mayo giydiğinde yaşadıklarını anlatması oldu. Neden idare ettiğini, son derece basit bir operasyonla idrar kaçırma sorununun çözümlenebileceğini söyledim ona.

Şimdi hikaye kısmına biraz ara verelim ve idrar kaçırma sorununun neden olduğuna ve nasıl çözümlenebileceğine bakalım…

Mesanemiz, böbrekler vasıtasıyla gelen idrarla dolar. Dolum gerçekleştiğinde beynimize sinirler aracılığıyla sinyal ulaşır ve kısaca aslında kaslara “kasıl ve idrarı tut” emrini verir. Tuvalete gideriz, beyin tekrar sinyal gönderir “gevşe ve bırak” emrini verir bu sefer.

Mesanenin tam altında idrarı tutmamıza yardımcı olan kaslar, bizim idrar kaçırmamamızı ve idrarı boşaltmamızı sağlayan bir fonksiyona sahiptir. Fakat ilerleyen yaş, bu bölgedeki kas dokusunun da zayıflamasına neden olur. Üzerine eğer bir de geçmişinizde kontrolsüz vajinal doğum, yüksek kilolu bebek gibi öyküler mevcutsa, ayrıca bu bölgedeki kaslarınızda ve yağ dokusunda deformasyonun olması da muhtemeldir.

Kısaca idrar kaçırma probleminiz varsa, bölgedeki kolajen dokunun sağlam olmadığını, idrar torbasının altındaki destek dokularda da gevşeme olduğunu gözlemleriz. Bugün ülkemizde vajinal doğum yapan kadınların %80’inde vajinal anatominin bozulması ve pelvik taban kaslarının zayıflaması gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sebeple istemsiz hale gelen idrar kaçırmalarını bölgedeki sorunun büyüklüğüne göre iki farklı şekilde yapmaktayız.

İdrar Kaçırma Sorununa Cihantimur Yağ Enjeksiyonu

Oldukça basit, hastaya iyileşme sürecinde sıkıntıya sokmayan yağ enjeksiyonu uygulaması çok fazla deformitesi olmayan hastalarımıza uygulanıyor. Hastanın kendi yağından hazırladığımız kök hücreden zengin hale getirilen yağ enjeksiyonunun pek çok avantajı bulunmaktadır:

·         İstemsiz idrar kaçırma problemi çözümlenir

·         Yıpranmış kolajen doku tazelenir

·         İdrar torbasının altındaki destek dokular sağlamlaşır

·         Kök hücrenin verdiği iyileştirme süreciyle, çok çabuk bir toparlanma sağlanır

·         Yabancı bir cisim eklenmeden, hastanın kendi dokusu kullanılır

·         Bölge form kazanır, canlanır

İdrar Kaçırma Sorununa Cerrahi Müdahale

İdrar kaçırma sorunu ilerlemiş ve bölgenin anatomisinde ciddi hasarlar oluşmuş hastalarımıza ise, cerrahi olarak bölgenin form kazandırılması amaçlanır. Sarkmış, deformasyona uğramış ve idrar yapma eylemini istemsiz hale getiren tüm kas ve dokulara müdahale edilir, düşen idrar kesesi ve baskı yapan tüm dokulara form kazandırılır.

Bu arada hastama 2 hafta evvel Cihantimur Yağ Transferi Enjeksiyonu ile bir uygulama yaptık. Uygulamadan 1 hafta sonra telefon açtı, ilk cümlesi şu oldu: “Neden bu kadar bekledim ki?”…

Evet, idrar kaçırmanın tedavisi var, ertelemeyin

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

 Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.bulentcihantimur.com

mail: bulent@estetikinternational.com

Instagram: bulentcihantimur

www.facebook.com/opdrbulentcihantimur

İletişim: 444 77 07

 

 

 
Toplam blog
: 85
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

28 Haziran 1970 tarihinde Kars'ta dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinin ard..