Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '15

 
Kategori
Ramazan
 

İftarı evde yapmak için 5 neden!

İftarı evde yapmak için 5 neden!
 

Ramazan aylarının bende yeri nedense hep farklı olmuştur. Aileniz ya da sevdiğiniz akrabalarınız ile bir masadasınız. Mutfakta güzel kokan çeşit çeşit yemekler, insanlardaki iftarı bekleme telaşı ve ezan okunmasıyla duasını edip yemeğe başlayan insanlar bana hep huzur verici gelmiştir. Özellikle iftar sofraları beni benden alır. Çünkü sahurda genelde pek eşlik eden olmayabilir ama iftarda sofralar hep şendir. Herkes eve koşa koşa gelir, sıcacık pideler alınır ve off başlasın iftar keyfi :)

Tabi bir de iftar keyfinin malum dışarı da yapılan versiyonu var. Bir çok restoran iftar menüsü adı altında set menü halinde ürünlerini sunuyor. Bende geçen gün bakayım dedim ; ''Dışarıda bir iftar yapmak bana ne kadara patlar?'' diye ve fiyatları görünce birden evime aşkı, sevgim kabardı. Restoranı satın alsam daha iyi olurdu dedim ve evde iftar yapmak için 5 iyi neden çıkardım :) Haydi başlayalım!

1-Bir kere maliyeti düşük!
Evde çorba , salata ve etli bir yemek size ne kadara mal olabilir ki? Restorana göre daha cüzi bir rakama bence! Bir de bol bol yaparsınız , tüm aile doyar. Dışarı da ise iki kişiye 200 TL biçen restoranlar gördüm. İki kişiyiz , amacımız restoranı yemek asla değil , 200 TL nedir be güzel kardeşim! 200 TL ile değil iki kişi , kassan bütün apartman doyar.

www.uzuncorap.com


2-Yola çıkıp sinirli insanlarla kavga etmeye niyetin yok sanırım!

Malumunuz ramazanda ''Açım , sinirliyim.'' modundan çıkamayan tipler var. Sanırsın Survivor adasına düşmüş de akşama hindistan cevizi yiyecek. Arkadaşım bir saat sonra iftar, kral bir sofraya oturacaksın, bu ne sinir , bu ne öfke! Sinirlenmek ona bir hak sanki! Yolda öfkeyle, bağıranlar, kornaya basanlar. İftar vakti bunlarla daha fazla uğraşmadan kısa yoldan gel evine yap iftarını! :)

bilgici443.tr.gg


3-Eve sevdiğin insanları çağırıp , onlara kendi elinle sofra hazırlama zevkinden mahrum kalamazsın!
Ramazan demek, paylaşmak demek. Sofranı, aşını, bir bardak suyunu... Sevdiklerini çağırıp , onlarla evinde , senin elinden çıkmış olan güzel yemeklerle, şahane bir sofrada zaman geçirmek bence paha biçilemez. Bu zevkten mahrum kalma! :)

ebrueliacik.blogspot.com
 
4-Eğer iftar menüsü diye geldiysen set menüye tabisin tatlım!

Her alanda özgürlüğe düşkün olduğum gibi , yemek alanında da düşkünüm. Set menüye de hiç sıcak bakmam. Anca ucuza getirmek istiyorsam işte mecburen :) Set menü ne yani? Bırak arkadaşım yani ne istersem yiyeyim. Salatam , çorbam , ana yemeğim ve içeceğim isteğim şekilde olsun. Beni yemeklerimle bırak! Ahh gözünü sevdiğimin açık büfesi!

www.gecce.com

5-Yemek yedikten sonra koltuğuna uzanıp yediğini hazmetmeyi sevenlerden misin? O zaman direkt boş ver dışarı da yemeği!

Tamam dışarı da yediniz iyi, hoş. Peki bütün gün aç kalan midenize birden yiyecek yüklemesi yaptığınızda  gelen mahoşluk ne olacak? Gittiğiniz restoranda ''Pardon ya kanepeniz var mı? Bir de televizyon! LCD olsun!'' mu diyeceksiniz? Diyemeyeceksiniz tabi! :) O yüzden evinizde , koltuğunuzda ve Tv başında iftar sonrası keyfi paha biçilemez!

www.onedio.com



    Kısacası; siz siz olun evinizden şaşmayın! Hayırlı ramazanlar! :)
 
Toplam blog
: 9
: 3458
Kayıt tarihi
: 12.06.15
 
 

Yıl 1991... Kasım'ın 13'ü... Yağmurlu bir gün... gibi şairane bir giriş yapmayacağım tabi ki :)) ..