Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

İhanetin nedeni değil bedeli olur

İhanetin nedeni değil bedeli olur
 

İhanetin nedeni değil bedeli olur


Düşüncelerini, gözlemlerini ve bilgilerini paylaşmak bir insanın yapabileceği ve yapması gereken en doğal şey. Bundan rahatsız olmak için kendi bildiği şeyin doğrultusunda olan her şeye karşı çıkan bir düşünce sistemi gerekir ki bu da diktatörlüktür. Aydın ve bilgili kişi okur, düşünür ve yorumlar sonuçta etkilenip etkilenmeyeceği kişinin kendi tercihidir. Neden yazarlar ve basın mensupları devamlı tutuklanıp susturulmaya çalışılırken hiçbir siyasetçi tutuklanmaz. Çünkü düşünen ve sorgulayan beyni kimse uyutamaz. Bazen de işte böyle Allah şaşırtıyor, birbirlerinin açıklarını ele verdirtiyor. 15 Temmuzdan önce şeriat, 15 Temmuzdan sonra Atatürk ve Cumhuriyet, yanına da Egemenlik Milletindir. Her şey fazla hızlı gelişiyor. Ayakkabımın altı delik, ben ayakkabısının altı delik vatandaşım diyerek çıkılan yolda gemilerle ilerliyoruz.
 
2016 yılında sekiz ayda 16 patlama yapılmış. Caniler oynamak istedikleri oyunu rahatlıkla oynamaya devam ediyorlar. Teröre verilecek en etkili cevap Türk Bayrağı altında hangi ırktan olursa olsun birlik, beraberlik sergilemek, her zamankinden daha fazla kenetlenmek ki, dış güçlerin amacı bizleri birbirimize düşürmek. 12 yaşında bir çocuk sokakta birlikte oyun oynaması gerekirken yaşıtlarını katledebilecek kadar nefrete bulaştırılıyorsa bu dünyanın, insanlığın birbirlerine olan nefretinin sonucudur. Şimdi ise düşünmeden yapılan yatırımların acısı çıkıyor. Ama günahsız, ekmek kavgası peşinde olan insanlardan çıkıyor. Bir kaos hakim ülkemiz de kontrol yok gibi görünüyor. Kınamak, ağlamak vatandaşın yapacağı iştir. Devlet en baştan güçlü ve bağımsız istihbaratıyla, emniyetiyle, ordusuyla önlemini alır. Alınan önleme rağmen bir katliam yapılabiliyorsa da faillerini tek tek bulur ve cezalandırır. Bunun için de partilerin terör sorununda hep birlikte hareket etmesini sağlar.
 
Amaç bombalarla insanları katletmek değil. Amaç Türkiye'de etnik gruplara saldırıp iç savaş çıkarmak. Bütün terör  örgütleri batıya çalışıyor. İşid, ABD nereye saldır derse oraya saldırıyor. 30 senedir PKK'nın yaptığı gibi. İŞİD neden artık Türkiye'yi hedef alıyor. İŞİD, PKK, PYD, DAES, HİZBULLAH = AMERİKA hepsi birbirinin adamı. Amerika İşid'i Suriye'den geri çekiyor Pyd'yi ileri sürüp İşid'le savaşıyor havası veriyor. İşid'te de Kürtlere saldırın diyor ve sonra Kürt halkına da bakın İşid size saldırıyor bizde İşid'e saldırıyoruz havası veriliyor. Sonra Türkiye için hemen PKK devreye sokuluyor. Artık Kürtlerden destek bulamayan PKK ile yine Kürtlere göz dağı veriliyor. Bugün güneydoğunun bir çok yerinde halk teröre artık lanet yağdırıyor.
 
Hiç umursamıyor gibi davranmak yasak olmalı bu ülke de. Eylemler farklı, söylemler farklı, tutarsızlık hat safhada. Düşmanın kim olduğu nereden çıkacağı belli değil. Her yeri yerli, yabancı düşmanlar kaplamış durumda. Masumiyet rolünü oynayıp birilerinin sırtından geçinenler bir süre sonra kendileri de aynı duruma düşeceklerdir. Ölüm sürekli insanın solunda, bir kol mesafesinde bunu asla unutmamak gerek. Sorumluluklardan kaçıp, aklanmak için hep başkalarını suçlamak en kolay yol. Düşünürsek, sorgularsak, elimizi gücümüz yettiği kadar taşın altına sokarsak, bananecilikten kurtulursak toplum değişecek dolayısıyla düzen de olumlu yönde değişecektir.
 
HÜLYA ÇAKICI 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..