Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '14

 
Kategori
Bilgisayar
 

İlk masaüstü Bilgisayar Macintosh 30 yaşında

İlk masaüstü Bilgisayar Macintosh 30 yaşında
 

Bundan 30 sene önce ilk masaüstü bilgisayar Apple tarafından piyasaya sürüldüğünde tarih 24 Ocak 1984'ü gösteriyordu. İlk bilgisayar teknolojisinin öncü şirketi Apple 1984 yılında bilgisayar teknolojisi için iki önemli teknoloji ürününü tek bir cihazda birleştirdi. Tabiki de bu cihaz Macintosh (Mac) dan başkası değildi.

Macintosh, masaüstü bilgisayar teknolojisi ile bilgisayarları evlerimizin içine kadar sokarak bu denli değerli cihaz olmasını sağladı. Ayrıca o tarihte kullanıcı beğenisine sunulan ilk grafik arayüzlü bilgisayar olarak tarihe geçti.

Bu iki başarıyı ayrıca büyüleyen iki farklı olayda vardı. Bunlardan biri, tanıtım gösterisi 1984 yılına gelen Macintosh bilgisayarın üzerinden George Orwell'ın meşhur kitabı 1984 üzerinden IBM bilgisayarlar için gönderilen mesajdır ki Apple, bu reklamda büyük birader olarak IBM şirketini göstermiş ve Macintosh ile büyük biraderi yok edeceklerini ve kullanıcıları Macintosh ile özgürlüğe kavuşturacağını ima etmiştir.

İkinci büyüleyici olay ise Steve Jobs'ın o dönemde yaptığı tanıtım sunumudur. Bu sunumda Macintosh kendini tanıtarak sözü Steve Jobs'a bırakmıştır. Her anı ile muhteşem bir sunum olan o tanıtım bugün bile hatırlanmaktadır.

İşte bu 24 Ocak ile dünyanın ve insanlığın kaderini ciddi anlamda değiştiren ilk kullanıcı arayüzlü bilgisayar 30 yaşına girmiş ve bu geçen 30 yıl içerisinde Mac bilgisayarlar o kadar çok gelişmiştir ki milyonlarca kullanıcısı ile hala çalışmaya devam etmektedir.

Bende bu yazı ile biraz geçte olsa iyi ki doğdun Macintosh demek istedim.

 
Toplam blog
: 2
: 2030
Kayıt tarihi
: 26.07.12
 
 

Ben Sadık BOZKURT Mekatronik öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim. ..