Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '14

 
Kategori
Çocuklar ve ilkler
 

İlk ve en köklü başarı

İlk ve en köklü başarı
 

Bugün öğretmenler günü…

 Özel günlerde konuşmak, yılın o gününe kadar tozlu raflara kaldırılanları söylemek; bir gün için bile olsa hatırlatmak algıları açmak için iyidir. En azından günün koşturmacasından uzaklaşıp yaşadığına odaklanmanı sağlar.

Şimdi birçok açıdan bizim ilkokulda yaşadıklarımızdan farklı bir süreç izleniyor. Çocuklar ses öğreniyor önce ve dört yıl kesintisiz el yazısı yazıyor. İlk dört yıl müfredat hafifletildi deniyor. Ben henüz tanık olmamama rağmen arkadaşlarımın söyledikleri de bu yönde…

Eğitim hayatımızın tamamının yeri ayrı ama ilkokul temel olduğu için, gelecekteki başarısı, çocuğun beyninde oluşacak okul imgesi açısından çok önemli.

Çocuklarımız bizimle geçirdikleri zamanın çok fazlasını öğretmenleriyle geçiriyorlar. Kreş gibi oyun odaklı olmadığı ve yazı yazmayı, sosyalleşmeyi, kendilerini disipline etmeyi bu sıralarda öğrendikleri için öğretmenleriyle duygusal bağları çok güçlü oluyor.

Yani bizim dışımızda etkilendiği en güçlü kişi öğretmeni…

Oğlum ilkokul birinci sınıfta ve bu yıl benim için öğretmenler günün önemi ayrı.

Öğretmen, aile, öğrenci birlikte hareket etmemiz gereken çok da kolay olmayan bir döneme birebir tanıklık ediyorum. Çocuğumuzu, kendimizi ne kadar tanıyoruz, geçmişte yapmak isteyip de yapamadıklarımız neler; bilinçaltımızda yatan hırslarımız var mı? Bu dönemde su yüzüne çıkıyor. Tahammül sınırlarımız zorlanıyor. Ama geçen yıllardan bildiğimiz gibi her şey geçiyor ve sonu hiç de korkulan gibi olmuyor.

 Algıları açık, yaratıcı düşünen, önüne konulanla yetinmeyen ve sorgulayan bir çocuk için ne gerekiyorsa yapmanın yolu bu anlarda gizli… Tıpkı bizim gibi çocuğumuzun da ilkokul öğretmeni ilerde aklına geldikçe onu mutlu eden en önemli kişilerden biri olması hayatının ilk ve en köklü başarısı. 

 
Toplam blog
: 58
: 484
Kayıt tarihi
: 04.01.12
 
 

Kendinin farkında olmakla başlar herşey.  Akar giderken birşeyler insan tutunmak ister hayata. Bu..