Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '15

 
Kategori
İnançlar
 

İnanç Tacirleri

İnanç Tacirleri
 

İnanç Tacirlerini ve Müritlerini Karikatürize Eden Fotoğraf Karesi İnternetten Alınmıştır.


Merhabalar Sevgili Okurlarım.

Noksan sıfatlardan, yaratılmış olmaktan, zevale uğramaktan beri olan; kadim, kerim, fazilet ve cömertlik sahibi Cenab-ı Hakk'a hamd ve senalar olsun. Pek fazla ayrıntısına girmeden ve sizleri de sıkmadan, bu yazımda birazcık inanç tacirlerinden bahsetmek istiyorum. 

Tarihte ve günümüzde bir takım batıl anlayış ve hurafeler, tasavvuf adı altında dine mal edilmeye çalışılmıştır. İçiyle tam bir şeytan iken, dışıyla iyi bir şeyh kılığına girenler ve etrafındaki cahilleri ifsat edenler çıkmıştır. Şeyhini, Cenab-ı Peygamberden üstün gören ve Cenab-ı Hakk ile bütünleştiğini söyleyen zavallılar da vardır. Yine sahte şeyhe secde eden, onu ziyaret etmekle gerçek haccı yaptığını ve hac farziyetinin kendisinden düştüğünü düşünenler de olmuştur.

Kendisini şeyh diye tanıtan bazıları da kendisine tabi olanların namazlarını kendisinin kıldığını, dinin zikir ve sevgiden ibaret olduğunu, belli bir marifete ulaşanlardan ibadetlerin düştüğünü, kulluğun avama has olduğunu, söyleyecek kadar saçma sözler sarfederler. Bunların bir parça insafı, zerre kadar imanı olsaydı bunların hiç birini yapamazlardı. Cehalet ve birçoğu da ihanet içerisinde olan bu tür insanların dinle, tasavvufla hiçbir alakaları yoktur. Doğruların ölçüsü her şeyiyile Kur'an ve Sünnet'e uyuyor olmalarıdır.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

 
Toplam blog
: 119
: 501
Kayıt tarihi
: 12.01.12
 
 

Lise mezunu, bir kamu kurumu emeklisiyim. Her konuda okumayı, yazmayı, araştırma yapmayı seviyoru..