Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '14

     
    Kategori
    Dünya
     

    İngiltere Kraliçesinin sarayının bir duvarı Erdoğan’ın Ak Saray’ını değil, Ankara’yı satın alır!

    İngiltere Kraliçesinin sarayının bir duvarı Erdoğan’ın Ak Saray’ını değil, Ankara’yı satın alır!
     

    Ne İngiltere'nin ne Arap liderlerin sarayları konu ediliyor, Türkiye'nin güçlenmesi birilerini çok rahatsız ediyor.


    Evet, yanlış duymadınız. İngiltere kraliçesinin sahip olduğu 609 odalı Buckingham Sarayı’nın yalnızca bir duvarı (orada asılı olan muhteşem tablolar, değerli antikalar) Erdoğan’ın Ak Saray’ını değil, tüm Ankara’yı satın alır!

    Bakın burada dikkat edilmesi gereken çok önemli gerçekler var. Buckingham Sarayı İngiltere devletine ait değil, bizzat kraliçe Elizabeth’in kendisine ait. İngiliz basını kendi sarayları, malları, mülkleri, uçakları hakkında tek bir haber yapmazken Türkiye’de yapılan Ak Saray’ı diline doluyor ve bu saray ile ilgili tüm dünyada arka arkaya olumsuz haberler çıkıyor. Türkiye’de bir cumhurbaşkanlığı köşkü yapılmasına karşı çıkan zihniyet kendi Buckingham Sarayı’nın sadece tamiri için 5 milyar dolar harcıyor!

    İngiliz basınına tam anlamıyla hâkim olan Yahudi baronlar algı operasyonunda uzmandır. İngiliz basını Türkiye’de tutacağını bildiği için işi gücü bırakıp günlerce Türkiye’de yapılan yeni Cumhurbaşkanlığı köşküne takmış durumda! Hâlbuki Türkiye’de yapılan Ak Saray ise devletin. Tayyip Erdoğan alıp götürmeyecek.  Hangi cumhurbaşkanı gelirse içinde o oturacak. Şimdi İngiliz basını yeni yapılan Ak Saray ile ilgili Türk halkını alevlendirirken kendi sahip oldukları saraylar konusunda çıtını bile çıkarmaz! Türkiye’de Gezi Parkı olaylarında canlı yayın yapan BBC kendi ülkelerinde öğrenci ayaklanmalarından, taşkınlıklarından tek bir kare bile yayınlamaz. Çünkü BBC Kraliçenin kanalıdır, devlet aleyhine asla yayın yapmaz.

    Kraliçe yılda 5000 milyon dolar kazanıyor, kraliçenin arazilerine değer biçilemiyor, kendi özel uçaklarıyla ve treniyle seyahat ediyor. Köpeklerine mamayı gümüş çatal kaşıkla kendi yediriyor. Kraliçenin sadece bulaşıkçısı 14 bin 200 sterlin (41 bin lira) maaş alıyor. Kraliçenin uçağı için saat başına 15 bin dolar harcanıyor, tek seferlik tren seyahati için50 bin dolar harcanıyor. Kraliçenin İskoçya’da milyonlarca dolarlık arazisi var. Dünyadaki en pahalı tablolarına ve mücevherlerine sahip. Taç giyme törenlerinde ve düğünlerde milyarlarca dolar harcayıp tüm dünyaya izletiyorlar. Taç giyme törenlerinde her şey altındandır. Kraliçe altın fayton eşliğinde halkın arasından geçer. Tüm dünya Britanya’nın gücünü seyreder.

    Gördüğünüz gibi İngiltere bütün bunları “üzerinde güneş batmayan Büyük Britanya” dedirmek için yapıyor. Kraliçenin resmi yayın organı BBC Türkiye’de yapılan Ak Saray hakkında bir analiz yayınlıyor. Bu analiz Cumhurbaşkanlığı sarayı inşasından dolayı Türkiye’de yabancı gazetecilere sözlü saldırılarda bulunulduğuna dair. Kraliçenin resmi yayın organı BBC aynı gün İngiliz parlamento sarayının tamirine milyarlarca dolar harcanacağını da yazıyor. Ama bundan hiç kimse rahatsızlık duymuyor, bizim basından çıt çıkmıyor.

    Şimdi ortada şöyle bir gerçek var. Cumhurbaşkanının tapulu malı olmayan köşkü bu kadar diline dolayan yabancı basının aynı Gezi Parkındaki olaylarında olduğu gibi bir amacı var. Her ne pahasına olursa olsun büyüyen Türkiye’nin önünü kesmek ve onu tekrar güdümlü hale getirmek.

    Türkiye’nin devlet başkanına Ak Sarayı çok gören zihniyetin kendisine ait müthiş bir serveti var. Yine aynı şekilde diğer Avrupa ülkelerinin krallarının, kraliçelerinin, petrol zengini Arapların kendilerine ait bir değil birkaç sarayları var. Ama Türkiye’nin olamaz. Neden? Çünkü güçlenen ve büyüyen Türkiye görmek istemiyorlar. Türkiye “güçlü Türkiye, lider Türkiye, büyük Türkiye” diye ortaya çıkıyor ya, bundan dolayı müthiş rahatsızlar. Onlar dünyada Büyük Britanya İmparatorluğu’nu görmek istiyorlar. Sen şimdi “büyük Türkiye” iddiasıyla ortaya çıktığında müthiş rahatsızlık duyuyorlar. Bizim basın da aynı papağan gibi onların dediklerini tekrarlıyorlar. Kraliçenin Buckingham Sarayı’ndan başka yalnızca hafta sonları gittiği başka bir sarayı daha var. Neden bizim basın bunlardan tek bir kelime dahi etmiyor? Bizim cumhurbaşkanımız kendisine özel tren tahsis etse ne olur düşünebiliyor musunuz? Bizde Ak Saray için bir devlet yetkilisi kalkıp da devletin sahip olacağı (cumhurbaşkanının kendisinin değil) “bu köşkün yapılması bence israf” diyebiliyor. Lordlar kamarasından bir kişinin çıkıp da Kraliçenin Buckingam Sarayına harcanan para bence israf” dediğini düşünebiliyor musunuz?

    Şimdi gerçek şu: biz ülkemizi küresel güçlerden geri aldık. Sorun bu.Giderek güçlenen bir Türkiye var artık. Gezi Parkı olaylarıyla, Ak Saray olaylarıyla ve bunlar gibi birçok politik saldırılarla yapılan algı operasyonlarından aşağıya indirilemeyen bir hükümet var ortada. Tüm olayların merkezinde Türkiye var. Eskiden Ankara yerine Londra karar veriyordu, şimdi Ankara karar veriyor. Sorun bu. Türkiye’yi güçten düşürmek için mutlaka yeni kartlarını oynayacaklar, mutlaka Türkiye’nin içine kadar girip yeni tuzaklar kuracaklar ve birçok oyun oynayacaklar. Ama şunu bilmeliler, Türk milleti aptal değildir ve hiçbir zaman oyuna gelmeyecektir, sürekli büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir.

    Bu gerçekleri Yaz Boz programında açıklayan Ergün Diler ve Bekir Hazar’a teşekkür ediyorum…

    Tüm yazılarım: http://erkanarkutyaziyor.wordpress.com/

    Twitter: https://twitter.com/erkanarkut

     
    Kayıt tarihi
    : 11.03.09
     
     

    İstanbul- İktisat bölümü mezunuyum, özel bir şirkette çalışıyorum. İstanbul'da ikamet ediyorum. ..