Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '16

 
Kategori
Dünya
 

İnsan hakları mı?

İnsan hakları mı?
 

Bugün 10 Aralık.
Dünya İnsan hakları günüymüş... 
Duy da inanma..
 
1948 yılında bugün, Birleşmiş Milletler tüm insanlar için geçerli olan insan hakları evrensel beyannamesini kabul etmiş!..
Belki 1936 dan 1945 e kadar uzayan 2.Dünya savaşının korkunç bilançosu o yıllar için bir ders olmuş..
Şimdi bakıyorsunuz;
O Birleşmiş Milletlerin 193 üyesinden birileri olan Amerika-Rusya-Fransa-Almanya Ortadoğu'yu birbirine katıyor. İngiltere bu beyannemeye imza bile atmamış. Birleşmiş Milletlerde yok.. 
 
PKK-El-Kaide- IŞID gibi örgütler yaratıyor, insanları kestiriyorlar. 
Okullar-hastaneler, siviller, masum insanlar bombalanıyor. Yerlerinden, yurtlarından, evlerinden oluyor, çocukların cansız bedenleri başka ülkelerin sahillerinden toplanıyor. 
Dünyanın gözü önünde bütün bunlar olurken, İnsan hakları günü diye bir günü kutlayabilmek için insanoğlunun önce yüzündeki maskeyi indirmesi lazım..
 
Daha dün Halep'te sivil insanları bombalayan ve bundan vazgeçmeyeceğini inat ve ısrarla söylemekten çekinmeyen Rusya ile dost olmak için takla atıp, orada karşı cephe kurup, havadan, karadan silahlar yollayan karşı cephe ABD'ye göbekten bağlanıyoruz. 
 
Ülkemizde Atatürk nefret ve düşmanlığının tavan yaptığı şu dönemlerde ise onun bu ülke insanına sağladığı hakların ve nimetlerin çok iyi anlaşılması lazım ki, çocuklar taciz edilmesin, cemaat okullarında çıra gibi yanmasın, spor yapan kadınlar saldırıya uğramasın. 
 
Yoksa;
İnsan hakları evrensel beyannamesi, insanların hakları olan, kendini inkar eden riyakar bir martaval yazısından ileri gidemeyeceği gibi, günümüzde yaşanan İNSAN HALTLARI'na karşı, yazıldıktan sonra 64 yıldır satılamayan bir yalan ve yüzsüzlük romanı gibi kitabevlerinin raflarında toz toprak içinde bekler durur. 
Okunacak tarafı kalmamıştır.. 
 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..