Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '16

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

İnsanlar bizim istediklerimizi değil kendi istediklerini yapsalardı dünya bir böyle daha olurdu

İnsanlar bizim istediklerimizi değil kendi istediklerini yapsalardı dünya bir böyle daha olurdu
 

Bizler kurduğumuz düzenlerle insanı sadece belli bazı şeyleri yapabilecek şekilde dizayn edip yine belli işlerimize yönlendirdik. Dünyanın işleri (ya da kafamızda tasarladığımız işler) bunlar olmayabilirdi, bu kadar olmayabilirdi; keza insanların yaptıkları(ortaya koydukları) da bunlar/bu kadar olmayabilirdi. Hem hayatı sınırladık hem de insanları.

Kurduğumuz düzenler örneğin koyunlar için doğruydu; ama insan yaratan/meydana getiren, üreten bir canlıydı. Çalışabilecekleri alanları gösterip onları serbest bırakmalıydık. Bir kişiye şunu yap/şunu yapacaksın demek onu bitirmektir.

İnsan makinenin dişlisi değil, makinenin kendisi. Kerim Korkut yenidünya düzeni işte bunun savaşını veriyor; ama kime anlatacaksın. İnsanların işini sen verme kardeşim ne yapacağını kendisi belirlesin. “Boncuk dizeceğim” desin, sen de al boncuk dizdir.

Onu oraya, bunu buraya, sen şunu yap, o bunu yapsın… Yani bu düzen değil ki şimdi! İnsanlık Kerim Korkut düzenlerine mecbur. Feriştahıyla konuşurum, şu an ki düzen çoban düzeni; iki koyun oraya, bir keçi buraya, koçu da şuraya koyalım. Beni yapmak istediğim şey ve yeteneğim yönlendirir, sen kimsin! Böyle bir şey olamaz ya, hiç kimse istediğini yapamıyor. Çalışmak zaten zor ve mantıksız, bir de üstelik sevmediğin işleri yapınca…

Devlet, bir koyun buraya bir keçi buraya diyor ya naspın eldeki malzeme bu. Biz ne yapacağız? Kişiye diyeceğiz ki “Arkadaş sen ne iş yaparsın?” İşleri hazır edip burada çalışır mısın diyeceğiz. Göreve de görevlendirmeye de lanet olsun! Kontrolden de nefret ediyorum. Hele disiplin! Yedi bitirdi bu saçmalıklar bizi ya!

Yahu sen adamı alıyorsun oraya koyuyorsun ama adamın belki daha neler yapabileceğini biliyor musun? Park bekçisi yapıp adamı öldürüyorsun! Hem sen kaybediyorsun hem de o. Dünya insanların yetenekleriyle yükselir. Kürekli kazmalı amcalar şu dünyaya hiçbir şey vermemişlerdir. Onlar sadece mezar kazmaya yarar.

Haydi Türkiye’m, Kerim Korkut’la yeni ufuklara doğru!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..