Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '18

 
Kategori
Güncel
 

İnsanlarda Kolay Para Kazanma Arzusu

İnsanlarda Kolay Para Kazanma Arzusu
 

Tosun, tosun boynun kopsun,

Nasılda bazı insanların akıl yoksunu olduğunu biliyorsun.

Kaçtın gittin Uruguay'da zenginlerin mahallesinde iki katlı, otoparklı villada oturuyorsun.  

İnsanlarda "kolay para kazanma" isteği haricinde “yüksek kar/ kazanç elde etme” dürtüsü mevcuttur. Nefsin kazandırdıkları kişinin aleyhinedir.

İnsanların hayatlarında çok nadir yaşadıkları bazı olaylar olur. Bu olayların derin etkisi, bu insanlar üzerinde aylarca hatta yıllarca sürer.

O olaylara ait yazılanlar, çizilenler, görüntüler ve sesler, insanların gözlerinin önünden ve kulaklarından hayatlarının sonuna kadar kaybolmaz.

Öyle ki özellikle bazıları kulaklara sesli küpe olacak olaylardır. Ne çare ki nefis araya girer, kolay para kazanma, yüksek kar elde etme arzusunu alevlendirir.

İnsan her an, her zaman dua ederken dileklerinden ayrı olarak, Allah’ım bana verdiğin aklımı bana iyiye kullandır diye de dua etmeli.

Toplumda herkes süper akıllı, herkes aklını iyiye kullandığını söyler, hiç kimse aklını kötüye, yanlışa, zarara doğru kullandığını kabul etmez

Böyle olunca daha dün yaşanmış birçok acılara, hüzünlere neden olmuş olayları unuturuz.

Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın 27 yaşında. Görselde görüldüğü gibi Mehmet Aydın henüz bir tosuncuk. Bu tosuncuk çiftlik bank  ile vatandaşları 511 milyon TL dolandırdı..  

Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın ile ilgili de bomba bilgiler ortaya çıktı. Mehmet Aydın'ın kardeşi Fatih Aydın ile birlikte firar ettiği öğrenildi. İddialara göre, Dubai'ye oradan da Uruguay'a kaçan Mehmet Aydın'ın milyonlarca doları beraberinde götürdü.

İncelemeye göre çiftlik bank sistemiyle 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL para toplantı.

Yine rapora göre 62 bin 877 kişiye 393,3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan 113,4 milyon liranın ise Kıbrıs'a ve Çitlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı. 

Mehmet Aydın'ın Uruguaydaki evi ile ilgili görsel sonucu

1990 lı yıllarda "Hey, hey, hey" diye bağırdığı partilerle magazin ve haber bültenlerini süsleyen saadet zinciri furyası, Kenan Şeranoğlu ismiyle hayatımıza girmişti.

Almanya'da 23 yıl yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönen Şeranoğlu, 16 bin kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.  

Jet Fadıl’ın 1998’de kurduğu jet-pa holding, bünyesinde konuttan pazarlamaya, otomotivden tekstile uzanan farklı alanlarda 10 şirketi barındırıyordu. Bu şirketlerin 6’sında hiç kimsenin çalışmadığı yine denetleme raporlarıyla ortaya çıkmıştı.

Biz böyleyiz, daha dün olanları işte böyle çabuk unuturuz.

Tosuncuk Mehmet Aydın mevcut yaşı itibariyle kendisinden yaşça büyük, nice insanlara “düşün peşime“ diye seslenince bunca insan hiç düşünmeden, nereye gideceklerini bilmeden tosuncuğun peşine düşmüş.

Sonuç, Dayan yüreğim dayan, yine hüzün, yine zarar, yine ziyan. Bu da gelir bu da geçer, pek yakın bir zamanda bunu da unuturuz.

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..