Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsanlığın içine düştüğü durumlar

İnsanlığın içine düştüğü durumlar
 

İNSANIN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ DURUMDAN KURTULMASININ TEK ÇARESİ İMAN VE İHLASDIR


Bir insanoğlu dünyada niçin yaşadığını ve nelerle mücadele ettiğini çok iyi  bilmelidir. İçine düştüğü durumlardan çok hızlı bir şekilde kendini kurtarmalıdır. Kurtuluşun çaresi ve reçetesi de muhakkak bellidir. İnsan doğruluk ve dürüstlük üzerine olduğu sürece kazancı her zaman pozitif olacaktır.

İlk ele alınması gereken ise; zamanın kadir ve kıymetini iyi bilip ondan çok ama çok iyi fayda sağlamaktır.  Yani zamanı  dolu dolu mükemmel bir şekilde değerlendirmelidir. Madden ve manen zengin edecek şeylerle meşgul olunmalıdır.

Yeryüzünde sadece iyiler bulunmamaktadır. Bunların yanında kötü insanlarda mevcuttur. Bu durum üzerine hareket ederek, kendimizi en minimum şekliyle zarar ve ziyanlardan kurtarmalıyız.

Daima pozitif düşünerek, pozitif insanlarla dostluk ve arkadaşlık etmeliyiz. Mutlu olmayı kendimize şiar edinmeliyiz.  Her türlü küfürden ve küfre sebebiyet verecek şerlilerden uzak durmalıyız.

İnsanlığın içine düşmüş olduğu küfür bataklığından kurtulması için çare malumdur. Çare muhakkak ki herkesçe bellidir. Ancak insan inatla saplandığı bataklıktan çıkmamak için direnç göstermektedir. Çare ise; elimizden geldiği kadar insanlara doğru yolu, dürüstlüğü ve kardeşçe yaşama aşkını aşılamak gerekir. Bu kaçınılmaz bir durumdur. Kurtuluş; öncelikle İslamda olup; yani iman gücüne sahip olmakla; özellikle  manevi zenginliklere kavuşmakla mümkün olacaktır. İnsan kendini herkese doğruluk ve dürüstlük üzerine kabul ettirmeli,sevgi ve saygı çemberi içinde hareket etmelidir.

İNSANLIĞIN DOĞRU YOLDAN AYRILMAMASI DİLEĞİ VE TEMENNİSİYLE...........    

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..