Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '11

 
Kategori
Deneme
 

İnsanlık tarihinin en derin, sarsıcı, şaşırtıcı gizemini birlikte deşifre etmeye hazır mısınız?

İnsanlık tarihinin en derin, sarsıcı, şaşırtıcı gizemini birlikte deşifre etmeye hazır mısınız?
 

Pentagram, gizemler esoterizm ve okültizmin en sevdiği sembollerdendir


İnsanlık tarihinin en büyük gizeminin, en zorlu bulmacasının ve en etkili komplosunun peşinde heyecan verici ve entellektüel bir seyahate var mısınız?
Hatırlayacaksınız, 'elma sadece elma mıdır?' diye sormuştum önceki bir yazımda (*). Sonra da 'değil' demiş, ardından da buna dair bazı argümanlarımı ve sorularımı paylaşmıştım.
3 yazılık bir dizinin 2.si olan bu çalışmamda, takip ettiğimiz bu konuya dair bazı temel kavramların, kişilerin, olguların ve olayların görsellerinin adetâ bir film şeridi gibi geçmesini izleyeceksiniz. 

Görsellerin arasında, bunlara dair bazı temel tespitleri de, ana başlıklar halinde paylaşacağım.
Evet, dediğim gibi, elma asla basit ve sıradan bir meyve değildir. Zirâ o, ... 

 


.......insanlık tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sırrının, en derin komplosunun, en esaslı bulmacasının ayan beyan ortaya çıkarılmasına hizmet edecek olan çok işlevsel bir maymuncuk görevi görebilecek bir nesnedir.
Leonardo da Vinci'nin hayatı boyunca yaptığı faaliyetleriyle onun Mona Lisa, Son Akşam Yemeği, Kayalıklar Bakiresi, Vitrivius Adamı gibi eserleri bahsettiğim büyük sırrın, derin komplonun ve zorlu bulmacanın tarih boyunca zenginleşmesine ve aynı zamanda da kendisine zarar verebilecek çevrelerden saklanarak korunmasına hizmet etmiştir.

Leonardo da Vinci 

Aynı şekilde; Sandro Botiçelli, Victor Hugo, Claude Debussy, İsaac Newton, Robert Fludd, Robert Boyle, Francis Bacon, Jean Cocteau, Walt Disney gibi yaratıcı kişilerin hayatları boyunca eyledikleri işleri ve ortaya koydukları eserleri de, tarihsel süreç içerisinde bahsettiğim gizemin zenginleşerek korunmasına yardımcı olmuştur. 

 

 

 

Leonardo Fibonacci'nin geliştirdiği Fibonacci Serisi ve bu serinin bir fonksiyonu olan altın oran, phi sayısı ve matematiksel sonsuzluk ve matıksal döngüler araştırdığımız gizemin, komplonun ve bulmacanın arka plânında oldukça işlevsel ve tarihi bir dekor oluşturmaktadır. 

 

İmparator Konstantin tarafından 324'de İznik'de toplanan dini konsey ile hem Hristiyanlık Doğu Roma İmparatorluğunun resmi dini olmuş, hem de ana tanrıça kültü; elma, gül, 5 ve 101 fenomenlerince saklanan, örtülen bir itikat haline getirilmişti. Tarihin en büyük komplosunda alınan bu merhale çok önemli bir operayona işaret etmekteydi. bunların yanısıra, Adem ve Havva'nın cennetten kovulmaları.... 

 

 

 

......venüs gezegeni ve ana tanrıça inancı temelli venüs kültü, antik olimpiyatlar, olimpiyat sembolü ve masonik tarih ele aldığım o büyük bulmacanın kurucu ögelerindendir. 

 

 

Tarihte belki de en çok aranan, peşinden en çok koşulan ve speküle edilen olgulardan olan Kutsal Kâse (kadeh) ve Kutsal Kan fenomenleri de, çözmeye çalıştığımız bulmacanın önemli yapı taşlarındandır. Ve ilâveten J&B de, asla basit bir viski markası olmayıp, arkeolojisini yaptığım komplonun bir diğer ayırd edici unsurudur. 

 

 

 

 

Delta, ters delta ve bunların kombinezonundan oluşan Davut Yıldızı; hem Kutsal Kan - Kutsal Kâse ikonografyasında hayati öneme sahip bileşenler ve hem de aydınlatmaya çalıştığımız komplonun önemli parçalarıdır.

 

Gül, daha önce de dillendirdiğim üzere, tartıştığımız evrensel sırrın, derin komplonun ve büyük bulmacanın elma, 5 ve 101 ile birlikte 4 asal elementinden birisidir.
Masonik J&B sütunları, rüzgâr gülü, yön (pusula) gülü ve 5 köşeli yıldız (pentagram) vakıf olmaya çalıştığımız esrarın, arkeolojisini yaptığımız komplonun, çözmeye uğraştığımız bulmacanın gözden ırak tutulamayacak diğer parçalarındandır. 

 

 

Ay, özellikle de onun hilâl evresi ve tarihsel gelişimi içinde büründüğü bütün formlarıyla haç ve swastika bu çalışmada peşini takip ettiğimiz önemli sembollerdendir. 

 

 

 

Dişiliğe bir kez değil, (kendisini oluşturan ay ve yıldız bileşenlerin ikisinin üzerinden birden olmak kaydıyla) 2 kere vurgu yapan ay - yıldız sembolü ile, babaerkil ve anaerkil medeniyet ve inanç dairelerine gönderme yapan m ve p sembollerini yerli yerine oturtamadığımızda, bulmacayı çözmemiz, sırra ermemiz ve komployu deşifre etmemiz nerdeyse olanaksızdır. 

 

Georgia O'keeffe'nin yapıp ettikleri ve yumuşak kıvrımlı çiçeklerin öne çıktığı retrospektifi ile; Mozart'ın hayatı ve başta Sihirli Fülüt olmak üzere bütün eserleri, mercek altına aldığımız hususların aydınlatılmasında bize ciddi olanaklar sunmaktadır. 

Öte yandan, Kova Burcu çağı ile Balık Burcu çağının ve ilâveten de baphomet'in imâ ve vaat ettiği imkânlar; ısrarla takipçisi olduğumuz bahse konu sırrı ilmik ilmik çözme operasyonunda kullandığımız önemli enstrümanlardandır.
 

Ve nihayet, bütün bunlardan, bu kayda değer entellektüel gayretlerimizin ardından, araştırmamızın finalinde, sıra, 5'in ve 101'in anlamlandırılmasına gelip dayanmıştır artık!
Onları da yerli yerine oturttuğumuzda, sırrı anlamış, komployu deşife etmiş ve bulmacayı da çözmüşüz demektir. 

 

 

 



Evet, insanlık tarihinin en büyük muammasını çözmemize çok az kaldı. Hatta, bu enteresan ve heyecan verici finale neredeyse ramak kaldı bile diyebiliriz.
5'in ve 101'in ne anlama geldiğini yukarıdaki olgular üzeriden anlamlandırıp yerli yerine oturttuğumuzda, binlerce yıllık bir komployu deşifre etmiş, medeniyet kadar eski bir bulmacayı çözmüş ve kendisine erişilmesi uğrunda asırlardır onca enerji harcanmış bir sırra da ermiş olacağız.
Bu serinin 3. ve son yazısı olan gelecek çalışmamda, bütün bunları gerçekleştirebilmeyi umuyorum. 

 

(*) Söz konusu yazı için lütfen bakınız: http://blog.milliyet.com.tr/Elma_sadece_elma_midir_/Blog/?BlogNo=323695 

 
Toplam blog
: 297
: 1623
Kayıt tarihi
: 29.08.11
 
 

1958 Fatih / İstanbul doğumlu. Etiler Lisesi ve İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği Bölümü me..