Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

İnternette e-ticaret sitesi nasıl açılır, detaylı anlatım

İnternette e-ticaret sitesi nasıl açılır, detaylı anlatım
 

Online Satış Yazılımı


E-ticaret sitesi nasıl açılır sorusu internette ürün satışı yapmak isteyen işletmelerin sürekli takıldıkları ve detaylı bir şekilde cevap aradıkları bir sorudu. Bu soru ile birlikte kullanılması gereken yazılım, yerine getirilmesi gereken prosedürler, site açıldıktan sonra yapılması gerekli çalışmalar, alınması gereken güvenlik önlemleri nelerdir gibi sorularda birbirini ardına gelmeye başlar.
 
Neticaret e-ticaret uzmanları ile birlikte hazırlanmış olan bu makale sayesinde e-ticaret sitesi nasıl açılır sorusuna detaylı bir cevap vermeye çalıştık. Türkiye’nin e-ticaret sağlayıcısı Neticaret e-ticaret uzmanları sayesinde internette online ticaret yaparak ürünlerini yaşadığı bölge dışında sanal ortamda da tanıtmak isteyen işletmeler makale sonunda bu konu hakkında detaylı bilgi birikimine sahip olacaklardır.
 
İlk Bilinmesi Gereken Konu Prosedürler
 
İnternette e-ticaret sitesi açabilmeniz için bazı prosedürlere uymanız gerekmektedir. Bu prosedürlerin başında ise şirket sahibi olmanız gerektiği gelmektedir. Şirket statüsü fark etmeksizin, sanal mağaza kurabilmeniz için bir şirketinizin olması şarttır. Bu şart Türk Ticaret Hukuku tarafından satılan her ürünün faturalandırılması için konulmuştur. Şirket sahibi iseniz, dilerseniz tedarik ettiğiniz, dilerseniz de fiziksel mağazanızda bulunan ürünleri internette online satışa sunabilirsiniz.
 
Şirketin yanında sağlıklı bir e-ticaret yapabilmeniz için birkaç prosedür daha bulunmaktadır. Örnek olarak online ödeme sistemlerinden kredi kartı ile satış yapmak istiyorsanız bankalara sanal pos başvurusu yapmalı ya da alternatif ödeme sistemlerini (Paynet, Payu, İpara, Paypal) kullanmalı, havale ve eft ile satış yapmak istiyorsanız bankalarda şirket bilgileri ile hesap açtırmalı, kargo ile kapıda tahsilat yapmak istiyorsanız ise herhangi bir kargo firması ile görüşerek anlaşmalısınız.
 
E-ticaret Paketlerinde Olması Gereken Özellkler
 
Online satış sitesi açabilmeniz için kullanacağınız e-ticaret sistemi bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeli ve aynı zamanda hiçbir internet ya da yazılım bilgisine dahi sahip olmasanız kolay kullanıma sahip olma özelliği sayesinde rahatça yönetebilmelidir. Yani e-ticaret siteniz size anahtar teslim bir şekilde verilebilmelidir. Ödeme sistemi entegrasyonu, destek, alan adı, sunucu hizmetleri, kargo takip sistemi, online sipariş modülü, toplu mail gönderimi, güvenlik sistemleri, sosyal medya kanalları, arama motoru optimizasyon eklentileri vb. bütün konuların bir araya getirilerek sizlere sunulabilmesi gerekmektedir. Aksi taktir de kullanmakta olduğunuz sistem için farklı yazılım sektörlerinden sürekli ihtiyaçlara ve buna paralel olarak sürekli bütçe ayırmalarına gitmenize sebep olacaktır. 
 
E-ticaret Siteleri AÇıldıktan Sonra Hangi Çalışmalar Hit Sağlar
 
E-ticaret sitesi profesyonel elektronik ticaret sistemleri kullanılarak açıldıktan sonra bazı stratejik çalışmaların yapılması gerekmektedir. Bu çalışmalar ürünlerinizi daha fazla kitleye tanıtmanızı sağlayan ücretli ve ücretsiz çalışmalardan oluşmaktadır. XML ürün entegrasyonu özelliğini kullanarak toplu bir şekilde ya da tek tek detaylı anlatımlar ve profesyoneller ile ürünlerinizi e-ticaret sitenize ekledikten sonra yapmanız gereken çalışmalar;
 
Arama Motoru Optimizasyon Çalışması
 
Bir e-ticaret sitesinde olmazsa olmazlar arasındadır arama motoru optimizasyonu (SEO). Arama motorlarından sitenize kullanıcı sağlayabilmeniz için yapılması gereken çalışmalardır. Profesyonel SEO uzmanları ile çalışılabilir ya da bu konu üzerinde detaylı araştırmalar yapılarak e-ticaret sitelerinizi Google, Bing, Yandex, Yahoo ve diğer arama motorları istekleri doğrultusunda şekillendirebilirsiniz. 
 
Sosyal Medya Çalışmaları
 
E-ticaret siteniz için en çok kullanılmakta olan sosyal medya kanalları üzerinde sayfalar açmalı, ürünleriniz ile ilgili paylaşımlarda bulunmalı ve indirim – kampanyalarınız hakkında bilgilendirme çalışmaları yapmanız önemlidir. Ücretli ya da ücretsiz olarak başta Facebook, Twitter, Google Plus, haber ve sektörünüze uygun blog sitelerinde bu çalışmaları yapabilirsiniz.
 
Arama Motorları Başta Olmak Üzere Alınan Reklamlar
 
Google, yandex bing ve diğer arama motorlarından ücretli bir şekilde görüntülü ya da aramalarda en üst sıralarda çıkan reklamlar alınabilmektedir. Bu sayede hem siteye gelen kullanıcı sayısı artmakta, hem cirolarda artış gözlenmekte hem de arama motoru optimizasyonunuz bu durumdan dolaylı bir şekilde etkilenmektdir. Aynı zamanda e-ticaret sektörüne uygun blog ve haber sitelerinden alacağınız banner reklamlar, toplu mail ile bülten, indirim ve kampanya bilgilerinin gönderilmesi ön plana çıkan reklam çalışmaları arasındadır.

" E-ticaret de SEO, SEM, SMO üçlüsünün gücü " konu başlıklı makaleyi okuyarak e-ticaret sitesi açtıktan sonra yapılması gereken stratejik çalışmalar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 
 
www.neticaret.com.tr
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..