Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '14

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye'de Yargı, yürütme ve yasama arasındaki çekişmeler

Türkiye'de Yargı, yürütme ve yasama arasındaki çekişmeler
 

Doktorlar bilirler: bağışıklık sisteminin bulunduğu vücuttaki bazı hücre ve / veya organları düşman olarak algılayıp saldırdığı türden bazı hastalıklar vardır. Müdahele edilmezse bu hastalıklar ölümcül olabilir. Tıpkı Türkiye’nin 2014 Ocak ayında içinde bulunduğu durum gibi.

Yargı ve yürütme, yasama erkleri birbirlerini düşman ilan etmiş ve birbirlerinin alanlarına girmekte yargı siyasete, siyaset yargıya bulaşmakta. Her üçü de de karşı tarafın gücünü elinden almaya çalışmakta.

Düşünün ki bir canlının vücudunda farklı görevleri olan ve uyum içinde çalışan organlar savaşmaya başlamışlar ve birbirlerinin görevlerini ellerinden almaya çalışıyorlar ; böbrekler, kalp, mide, karaciğer, beyin, akciğerler vs. bulundukları sistem içinde ki görevlerini yerine getirmek yerine çatışmaya başlamışlar ya da bağışıklık sistemi vücuda giren mikroplarla savaşacağına bu organlara saldırmaya başlamış. O canlının hayatta kalma şansı yok gibidir ve intihar etmektedir.

Günümüzde yargının, yürütmenin veya yasamanın başında bulunanlar da işi gücü bırakmışlar karşı tarafın Anayasa’da kendisine verilen görev sınırları dışına çıktığına dair her gün medyada suçlayıcı beyanatlar veriyorlar. Bu intihardır. Cumhuriyet bu şekilde sağ kalamaz, demokrasi ve adalet olamaz. Bu halde olan Türkiye Avrupa Birliği’ne tam üye adayı, AB yerinde olsam bu halde olan bir ülkeyi AB tam üyeliğine kabul etmem. AB raportörleri son bir aydır meydana gelen bu olayları ilerleme raporlarına koymayı düşünüyorlarmış. Hayırlısı.

Rasih Bensan 

10 Ocak 2014

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..