Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

İran, Irak, Suriye Kürtleri ile Türkiye Kürtleri arasında fark var mı?

İran, Irak, Suriye Kürtleri ile Türkiye Kürtleri arasında fark var mı?
 

Siz bakmayın gözünü kırpmadan Türk askerini öldürüyor (icabında kardeş kardeşi öldürüyor) Kürtler yarı Türk; Türkiye Kürtleri ile diğer Kürtlerin ilgisi alakası yok. Nasıl olur, üstelik akraba bunlar. Benim de Amerika’da amcam var ama hiç bize benzemiyor; Amerikalı gibi.

Ayrı ülke, ayrı toprak, ayrı kültür aynı anadan doğmuş insanları bile ayırır. Kobani sizi aldatmasın acılar birleştirdi; Kürtler önceden Kobani’nin yerini bile bilmiyorlardı. Bin yıl beraber yaşadığın insanlarla aynı millet olursun. Biz zulmetmeseydik Kürtler belki de isyan etmeyeceklerdi. Onlar kendilerini ayırmadılar biz onları ayırdık. Madem öyle Apo öldüğü zaman beni Kobani’ye gömün diye vasiyet etsin. Mümkün mü böyle bir şey? “Bozöyük’e gömün gelen giden mezarıma tükürsün razıyım” diyecektir.

Kürtlerle Türkler arasındaki gönül bağı devam ediyor. Kim bilir PKK’lı militan kız öldürdüğü Türk askerine ağlayarak kadere lanet ediyordur. Türkler adamların özgürlüğünü vermedi böyle oldu. Değilse ben şimdi Apo ile Göçtük’de rakı içiyordum. Biz daha önce birbirimize hiç kötü bi şey yapmadık ki…

Kürtlerin tek vatanı var, Türkiye. Dünyada güvenebilecekleri tek ülke var, Türkiye. Dost olamadığınız zaman işte böyle düşman olursunuz. Şimdi doğruyu konuşalım, Kürtler topraklarımıza mı saldırdılar? Bizi yaşadığımız yerde özgür bırakın dediler. Haklı bir savaş için hepimiz ölelim. Gereksiz yere bu ülkenin çocuklarını niye öldürüyorsunuz?

IŞİD 300 Kürt’ü yere yatırıp kafalarına kurşun sıktığında yine bizim yüreğimiz yandı; Barzani mi ağladı? Kürtler bunu biliyor. Amerika’sı, Fransa’sı, Almanya’sı bugün var; ya yarın? Ortadoğu çakal yuvası, Kürtleri yerler. Türkiye’den koptuğu zaman Kürtler biter. PKK’yı düşman saldırısı değil iç savaş olarak görmek lazım. Seksenlerde de kardeş kardeşi vurdu, 5000 kişi öldü. Bunlar olabiliyor maalesef. 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..